Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Να σηκώσουμε έκαστος πρόθυμα τον δικό του σταυρό

Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Να σηκώσουμε έκαστος πρόθυμα τον δικό του σταυρό

Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Να σηκώσουμε έκαστος πρόθυμα τον δικό του σταυρό

Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Να σηκώσουμε έκαστος πρόθυμα τον δικό του σταυρό

«Των θυρών κεκλεισμένων», χάριν αγιασμού και ευλογίας των πιστών οι οποίοι αδυνατούν, λόγω των περιοριστικών μέτρων, να προσέλθουν στους Ιερούς Ναούς, ιερούργησε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος απ’ όπου αναμεταδόθηκε, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά, η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.

Σχολιάζοντας ο Σεβασμιώτατος το νόημα της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, μεταξύ άλλων, εσημείωσε· «Από άπειρη αγαθότητα και αγάπη προς τον πλανηθέντα άνθρωπο ο Κύριος αναβαίνει στο Γολγοθά, αναβαίνει στον αιματηρό Σταυρό Του, στο μέγιστο ύψος της προσφοράς Του. Μας καλεί να ανέβουμε και εμείς. Να σηκώσουμε έκαστος πρόθυμα τον δικό του σταυρό. Να ανέβουμε την κλίμακα των αρετών. Να προοδεύουμε σε πνευματικότητα και αγιασμό. Να ανεβαίνουμε διαρκώς, με ένα στόχο, ένα σκοπό: την Άνω Ιερουσαλήμ, την πόλη του Θεού, την Βασιλεία Του…

Ο αυθεντικός, ο γνήσιος χριστιανός πρώτα γνωρίζει να πεθαίνει και κατόπιν μαθαίνει να ζει. Δεν υπάρχει αληθινή ζωή χωρίς αυτόν τον θάνατο. Δεν υπάρχει Ανάσταση χωρίς Σταυρό. Ο Χριστός δεν ανασταίνει τους ζωντανούς, τους νεκρούς ανασταίνει. Γι’ αυτό μόνο όσοι είναι έτοιμοι να κατέβουν στον τάφο, μόνον αυτοί μπορούν να προσμένουν ανάσταση. Μόνο όσοι αποφασίζουν να τα χάσουν όλα για τον Θεό, μόνο αυτοί μπορούν να κληρονομήσουν τα αγαθά της Βασιλείας των Ουρανών. Η Σταύρωση του Ιησού στον Γολγοθά, αγαπητοί, αναμφίβολα δέν αποτελεί την ατυχή έκβαση μιας γενναίας προσπάθειας που αστόχησε, αλλά είναι η κατάκτηση της απολύτρωσης διά της ολοκληρωτικής θυσίας· είναι το οδυνηρό τέρμα ενός μεγαλειώδους έργου σωτηρίας, που καταλήγει στην νίκη κατά του θανάτου και της αμαρτίας.

Αυτό είναι τό βαθύτερο μήνυμα της ημέρας, που μας θέτει σε εντελώς προσωπική και άμεση επικοινωνία με τον Εσταυρωμένο και σε βιωματική αξιοποίηση της θυσίας Του. Προς την λυτρωτική αυτή θυσία του Γολγοθά οδεύει σήμερα η ψυχή μας, με λαχτάρα, όπως ο κατάκοπος οδοιπόρος προς την χλοερά όαση, η διψώσα έλαφος προς την κρυστάλλινη πηγή των υδάτων. Και από εκεί δεν θα αργήσει να διακρίνει τόσο ορίζοντα που ροδίζει από φέγγος χαρας, από τό φως της Ζωηφόρου Αναστάσεως του Κυρίου».

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Να σηκώσουμε έκαστος πρόθυμα τον δικό του σταυρό»:

Ναυπάκτου Ιερόθεος: Να χαιρόμαστε το Σταυρό μας (ΒΙΝΤΕΟ)
Απολλωνιάδος Ιωακείμ: Χωρίς Σταυρό δεν μπορεί να νοηθεί αγιότητα
Λαγκαδά Ιωάννης: Μείνετε στα σπίτια σας για να για να συναντηθούμε ξανά (ΦΩΤΟ)
Οικουμενικός Πατριάρχης: Ο Θεός, με τη δύναμη και την χάρη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, να προστατεύει όλους τους ανθρώπους (ΦΩΤΟ)
Δημητριάδος Ιγνάτιος: Σήμερα το κάθε σπίτι γίνεται η κατ’ οίκον Εκκλησία
Νέας Ιωνίας Γαβριήλ: Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τις ζωές των άλλων

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο