Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Ι.Μ. Δημητριάδος στηρίζει υποσιτιζόμενους μαθητές

Η Ι.Μ. Δημητριάδος στηρίζει υποσιτιζόμενους μαθητές

Η Ι.Μ. Δημητριάδος στηρίζει υποσιτιζόμενους μαθητές
Η Ι.Μ. Δημητριάδος στηρίζει υποσιτιζόμενους μαθητές
https://imd.gr/wp-content/uploads/2018/08/7082018_3.jpg

Για έκτη συνεχή χρονιά η Ι.Μ. Δημητριάδος στηρίζει υποσιτιζόμενους μαθητές στα σχολεία

Ευρεία σύσκεψη, επί την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, αναφορικά με το πρόγραμμα στήριξης των υποσιτιζόμενων μαθητών στα σχολεία της περιφερείας, κατά το προσεχές σχ. Έτος 2018 – 2019. Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Δ/ντές Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ.κ. Γεώργιος Πολύζος και Σωκράτης Σαβελίδης, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου κ. Ηλίας Κουτσερής και δεκάδες κληρικοί μας, εντεταλμένοι στα κατά τόπους σχολεία, για την υλοποίηση του προγράμματος.

Εισαγωγικά, ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την λειτουργία του προγράμματος, ήδη για έξι χρόνια μέσα στην κρίση. Όπως, επεσήμανε, πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Τοπικής Εκκλησίας, που προκάλεσε, ουσιαστικά, την σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, για την υλοποίηση ανάλογων προγραμμάτων ανά την Ελλάδα. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε τον καθοριστικό ρόλο του εντεταλμένου Ιερέως σε κάθε σχολείο, ο οποίος συνεργάζεται, με διάκριση και σεβασμό, με τους δ/ντές των σχολικών μονάδων, προκειμένου κανένας μαθητής στον τόπο να μην στερηθεί είτε το δεκατιανό, είτε και το μεσημεριανό γεύμα, αν χρειαστεί. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ανάλογο πρόγραμμα της Μητροπόλεως, που αφορά στα παιδιά ΡΟΜΑ του Αλιβερίου.

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε θερμά τους Δ/ντές Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την άριστη συνεργασία και την σχέση εμπιστοσύνης, που έχει αναπτυχθεί, τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στην Τοπική Εκκλησίας και στην Εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου, η αποδίδει αγλαούς καρπούς σε πολλά επίπεδα.

Από την μεριά του, ο Δ/ντής Αθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γεώργιος Πολύζος εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του για την θαυμάσια συνεργασία, εξήρε την διάκριση των Κληρικών στην επιτέλεση του έργου τους και τόνισε ότι, χάρη στο έργο αυτό, καλύφθηκαν όλοι οι έχοντες ανάγκη, κατά το παρελθόν σχ. έτος.

Ο Δ/ντής της Βθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτης Σαβελίδης αναφέρθηκε στην πολύπτυχη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με την Εκπαιδευτική κοινότητα, επιστέγασμα της οποίας ήταν η διανομή της Καινής Διαθήκης σε όλους τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου κατά την περσινή χρονιά, ενώ επεσήμανε ότι η Εκκλησία είναι διαχρονικά άρρηκτα συνδεδεμένη με το εκπαιδευτικό έργο στην πατρίδα μας. Ο κ. Σαβελίδης μετέφερε τις ευχαριστίες των 300 περίπου μαθητών, Γυμνασίων και Λυκείων, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και τα θερμά συγχαρητήρια των εκπαιδευτικών, προς τους εντεταλμένους Ιερείς. Κατέθεσε, τέλος, τον προσωπικό του σεβασμό προς τον Σεβασμιώτατο και τους Κληρικούς συνεργάτες του, για το πολύπτυχο έργο που επιτελούν στα σχολεία μας, με διάκριση, και αγαστή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ακολούθησε διεξοδικός διάλογος για την επίλυση και αντιμετώπιση τυχόν δυσλειτουργιών στην υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο θα συνεχιστεί, με την ίδια διάθεση προσφοράς και κατά το επικείμενο σχ. Έτος 2018 – 2019.

  

Σχετικά άρθρα με «Η Ι.Μ. Δημητριάδος στηρίζει υποσιτιζόμενους μαθητές»:

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ι.Μ. Οσίου Δαβίδ Ευβοίας
Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Νικάνορος στην Καστοριά
Αγρυπνία Παναγίας Οδηγήτριας στην Ι.Μ. Χαλκίδος
Πανήγυρις θαύματος Αγίου Σπυρίδωνος στον Πειραιά
Εορτή της Μεταμορφώσεως στην Εκκλησία της Αλβανίας

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο