Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ι.Μ. Οσίου Δαβίδ Ευβοίας

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ι.Μ. Οσίου Δαβίδ Ευβοίας

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ι.Μ. Οσίου Δαβίδ Ευβοίας
Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ι.Μ. Οσίου Δαβίδ Ευβοίας
http://www.imchalkidos.gr/Uploads/ePost/Images/IMX_2.PanigirisOsiouDavid_5-6.8.2018_021.JPG

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ι.Μ. Οσίου Δαβίδ Ευβοίας για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018 το απόγευμα, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, της οποίας το Καθολικό τιμάται στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, μαζί με την υπό τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδη Αδελφότητα της Ι. Μονής, υπεδέχθησαν, εκ προσώπου του οικείου Ιεράρχου, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σαλώνων κ. Αντώνιο – Γενικό Διευθυντή της ΕΚΥΟ, ο οποίος χοροστάτησε στον τελεσθέντα Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό.

Κατά την διάρκεια της ιεράς Λιτανείας πέριξ του Ι. Ναού, εψάλη στην Μοναστηριακή Φιάλη, κατά την τάξη, και η Ακολουθία της Αρτοκλασίας, ενώ ο Πρωτοσύγκελλος π. Νικόδημος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πολλούς ευλαβείς προσκυνητές.

Την επομένη ημέρα, κυριώνυμη της εορτής, Δευτέρα 6 Αυγούστου, ο Θεοφιλέστατος άγιος Σαλώνων κ. Αντώνιος προεξήρχε κατά την Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή, συλλειτουργούντος του οικείου Ιεράρχου, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος κ. Αντώνιος, ενώ πριν την Απόλυση ευλογήθηκαν, κατά την παράδοση, σταφύλια, τα οποία προσεφέρθησαν στους ευλαβείς προσκυνητές, ενώ ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος ευχαρίστησε τον προεξάρχοντα Ιεράρχη κ. Αντώνιο για την παρουσία του.

Η φιλόξενη Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ προετοίμασε και προσέφερε, σύμφωνα με την παράδοση που έλαβαν από τους παλαιούς Πατέρες της και αγίους Γέροντες, τον Όσιο Ιάκωβο Τσαλίκη και τον μακαριστό π. Κύριλλο Γεραντώνη, ευλογημένο φαγητό-πανηγύρι, προς όλο το πλήθος των χριστιανών, οι οποίοι προσήλθαν στο Μοναστήρι για να λατρεύσουν τον Μεταμορφωθέντα Κύριο, να τιμήσουν τον Μεγάλο Θαυματουργό Άγιο και προστάτη της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ και να ασπασθούν την Χαριτόβρυτο Τιμία Κάρα του, όπως και τον νεοφανή Όσιο Ιάκωβο (Τσαλίκη), οι οποίοι στήριξαν και στηρίζουν χιλιάδες χριστιανούς.

Φωτογραφίες: Χρήστος Βασιλείου – Λάρισα

  

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ι.Μ. Οσίου Δαβίδ Ευβοίας
http://www.imchalkidos.gr/Uploads/ePost/Images/IMX_2.PanigirisOsiouDavid_5-6.8.2018_031.JPG
Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ι.Μ. Οσίου Δαβίδ Ευβοίας
http://www.imchalkidos.gr/Uploads/ePost/Images/IMX_2.PanigirisOsiouDavid_5-6.8.2018_010.JPG

Σχετικά άρθρα με «Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ι.Μ. Οσίου Δαβίδ Ευβοίας»:

Ολοκλήρωση εκδηλώσεων για την 194η επέτειο της ναυμαχίας της Σάμου
Επιστολή Αρχιεπισκόπου Κύπρου στον Υπ. Παιδείας κ. Χαμπιαούρη
Αγρυπνία Παναγίας Οδηγήτριας στην Ι.Μ. Χαλκίδος
Πανήγυρις θαύματος Αγίου Σπυρίδωνος στον Πειραιά
Εορτή της Μεταμορφώσεως στην Εκκλησία της Αλβανίας

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο