Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θαυματα » Θαύμα Αγίου Αρσενίου Καππαδόκη – Η τυφλή που βρήκε το φως της

Θαύμα Αγίου Αρσενίου Καππαδόκη – Η τυφλή που βρήκε το φως της

Θαύμα Αγίου Αρσενίου Καππαδόκη Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης και οι Τσέτες

Ένα Θαύμα Αγίου Αρσενίου Καππαδόκη όταν βρισκόταν εν ζωή

Θαύμα Αγίου Αρσενίου Καππαδόκη: Μια τυφλή Μουσουλμάνα βρίσκει το φως της

Είχαν φέρει κάποτε από τους Τελέληδες μια τυφλή Μουσουλμάνα, ονόματι Φάτμα, ημέρα Τετάρτη στον Χατζηαφέντη, να την διαβάσει να γίνει καλά. Επειδή ήταν έγκλειστος, αφού χτυπήσαν την πόρτα του κελλιού του αρκετά οι συνοδοί της τυφλής, την άφησαν απ’ έξω και πήγαν στο Μεσοχώρι. Εκείνη την ώρα μια Φαρασιώτισσα, που της είχε αγκυλωθεί το χέρι της, πήγε στο κελλί του Χατζηαφέντη και πήρε από το κατώφλι της πόρτας του χώμα, άλειψε το παθεμένο χέρι της και έγινε καλά. (Έτσι έκαναν όλοι οι Φαρασιώτες αυτές τις δύο ημέρες, που έμενε έγκλειστος, και δεν τον ενοχλούσαν).

Όταν λοιπόν είδε την τυφλή, την ρώτησε γιατί περιμένει και η τυφλή της είπε την αιτία. Τότε η Φαρασιώτισσα της απάντησε: «Τι κάθεσαι και χασομεράς; Δεν ξέρεις ότι ο Χατζηαφέντης την Τετάρτη και την Παρασκευή δεν ανοίγει; Πάρε χώμα από το κατώφλι της πόρτας και τρίψε τα μάτια σου να γίνεις καλά, όπως κάνουμε και όλοι αυτές τις ημέρες, όταν αρρωσταίνουμε».

Η Φαρασιώτισσα έφυγε και πήγε στην δουλειά της. Η Μουσουλμάνα όμως είχε παραξενευθεί στην αρχή γι’ αυτό που άκουσε, αλλά μετά έψαξε και βρήκε το κατώφλι, πήρε χώμα και έτριψε τα μάτια της και αμέσως άρχισε να βλέπει θαμπά.

Από την χαρά της τότε πήρε μια πέτρα και χτυπούσε σαν τρελλή την πόρτα του Πατρός Αρσενίου, ο οποίος άνοιξε και, επειδή είδε πως ήταν Μουσουλμάνα, ενώ δεν μιλούσε αυτήν την ημέρα, έκανε διάκριση και την ρώτησε τι θέλει.

Του είπε τον λόγο και ο Πατήρ πήρε το Ευαγγέλιο και την διάβασε και αμέσως της ήρθε όλο της το φως. Εκείνη τότε από την χαρά της έπεσε στα πόδια του και τον προσκυνούσε με ευλάβεια, αλλ’ ο Πατήρ την μάλωσε και της είπε: «Εάν θέλεις να προσκυνήσεις, να προσκυνήσεις τον Χριστό που σου έδωσε το φως και όχι εμένα».

Έφυγε μετά χαρούμενη να βρει τους συνοδούς της και ανεχώρησαν για το χωριό τους.

Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης
Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου

Σχετικά άρθρα:
Θαύμα Παναγίας Φανερωμένης Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης
Η Εικόνα της Γερόντισσας και ο αλλόθρησκος
Η Προσφορά των Συγχρόνων Γερόντων στην Ορθοδοξία

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο