Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Δημητριάδος Ιγνάτιος: Η ζωή μας βρίσκεται στα χέρια του Θεού

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Η ζωή μας βρίσκεται στα χέρια του Θεού

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Η ζωή μας βρίσκεται στα χέρια του Θεού

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Η ζωή μας βρίσκεται στα χέρια του Θεού

Με την δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού στην Τοπική Εκκλησία. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Ορφανοτροφείου Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής τελέστηκε, υπαιθρίως, ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο γεγονός της ασθενείας στην ανθρώπινη ζωή και του επερχόμενου θανάτου: «ο άνθρωπος πλάστηκε από τον Θεό με αγάπη και δεν θα μπορούσε από την αγάπη του Θεού να προκύψει ο πόνος και η ασθένεια. Ο Θεός του χάρισε την πνοή της αθανασίας και την ελευθερία. Η κακή χρήση της ελευθερίας, η άρνηση της αγάπης του Θεού, είχαν ως τίμημα την φθορά, τον πόνο, την ασθένεια και τον θάνατο. Παρά ταύτα, ο Θεός δεν εγκατέλειψε τον άνθρωπο, αλλά προσέλαβε την ανθρώπινη φύση και μας έδωσε πάλι την δυνατότητα να κοινωνήσουμε τον Παράδεισο, διερχόμενοι, όμως, μέσα από τον ανθρώπινο βίο του πόνου και της φθοράς…».

Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «ο Άγιος Παντελεήμων, δεν αρκέστηκε μόνο στην ιατρική επιστήμη, αλλά θεράπευε και τις ψυχές, αναγνωρίζοντας ότι ο άνθρωπος είναι οντότητα ψυχοσωματική. Και κατόρθωσε, με την πίστη στον Χριστό, να ασκεί την ιατρική αναργύρως και θεράπευε τους ανθρώπους, επιτελώντας θαύματα, διά του Ιησού Χριστού…».

Ακολούθως, ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην εμπειρία της πανδημίας, παρατηρώντας ότι πρόκειται για παιδαγωγία του Θεού: «ξεχαστήκαμε μέσα στην δήθεν παντοδυναμία μας και ήρθε ένας αόρατος εχθρός, που άλλαξε τα πάντα. Κι έτσι, αντιληφθήκαμε την μηδαμινότητά μας και δώσαμε όλοι μαζί την μάχη, κάνοντας πολλές και μεγάλες θυσίες, με γνώμονα την αγάπη και το γενικό συμφέρον… Πρέπει, μετά απ’ αυτά, ν’ αντιληφθούμε πόση ανάγκη έχουμε το έλεος του Θεού, ότι χρειαζόμαστε μετάνοια, να καλλιεργήσουμε την πίστη μας, αναγνωρίζοντας ότι η ζωή μας βρίσκεται στα χέρια του Θεού…».

Ανήμερα της εορτής , ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, παρουσία του Βουλευτού Λαρίσης κ. Μαξίμου Χαρακόπουλου, του Δημάρχου Αγιάς Αντωνίου Γκουντάρα και πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Δημητριάδος Ιγνάτιος: Η ζωή μας βρίσκεται στα χέρια του Θεού»:

Αγρυπνία Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης
Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός της Πολιούχου των Μολάων Αγίας Παρασκευής
Υποδοχή Εικόνας Αγίου Παντελεήμονος στην Πολίχνη
Αρχίζει αύριο το Σαρανταλείτουργο Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Δράμας – Μνημόνευση ονομάτων
Νεαπόλεως Βαρνάβας: Η Αγία Σοφία αποτελεί τον Καθεδρικό Ναό του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο