Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εγκαίνια Εξωκκλησίου στον Πτελεό

Εγκαίνια Εξωκκλησίου στον Πτελεό

Εγκαίνια Εξωκκλησίου στον Πτελεό

Εγκαίνια Εξωκκλησίου στον Πτελεό

Τα Εγκαίνια του Ιερού Εξωκκλησίου της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στον οικισμό Λεύκη Πτελεού τέλεσε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία των τοπικών Αρχών και των κατοίκων της περιοχής.

Για την ιστορία του Ναϋδρίου, μίλησε ο Εφημέριος του χωριού π. Σταύρος Μαλλιαρός. Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε το 2008 και ανεγέρθηκε δαπάναις των ενοριτών του Πτελεού. Ο π. Σταύρος ευχήθηκε ο νέος Ναός να γίνει το καταφύγιο και το λιμάνι των δοκιμαζομένων ανθρώπων.

Στην ομιλία του o Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός των Εγκαινίων ενός νέου Ναού, που αποδεικνύει ότι «οι Έλληνες συνεχίζουμε την παράδοσή μας ο Ναός να αποτελεί το κέντρο της ζωής μας». Επεσήμανε, όμως, τον κίνδυνο που εγκυμονεί η υπερηφάνεια που μπορεί να προκύψει συγκριτικά με τους Χριστιανούς της Δύσης, όπου στην εποχή μας πολλοί Ναοί αλλάζουν χρήση, καθώς κυριαρχεί η εκκοσμίκευση. «Είναι πολύ εύκολο να συμβεί το ίδιο και σε εμάς και να χάσουμε τον θησαυρό μας. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε, να κρατήσουμε την πίστη και την παράδοσή μας ως ενοποιό μας δύναμη, ν’ ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του λαού μας, για να νιώθει ότι η Εκκλησία είναι Μητέρα του». Ο Σεβασμιώτατος, τέλος, επαίνεσε εκείνους που ξεκίνησαν την προσπάθεια της ανέγερσης του Ναού, μεταξύ των οποίων και ο αείμνηστος π. Αναστάσιος Ζαχαρής και όσους κοπίασαν για να αφήσουν στις μέλλουσες γενιές αυτή την ιερή παρακαταθήκη.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εγκαίνια Εξωκκλησίου στον Πτελεό»:

Η Παράκληση της Παναγίας στον Άγιο Σπυρίδωνα Βέργας
12 Αυγούστου: Άγιοι Φώτιος και Ανίκητος
Άρτης Καλλίνικος: Ύμνος προς την Παναγία είναι η υπακοή μας στον Χριστό
Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα

Ακολουθήστε μας:
youtube

Μοναστηριακά Προϊόντα

Προσθέστε Σχόλιο