Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θαυματα » Η Εικόνα της Κυρίας των Αγγέλων στο Κιβέρι

Η Εικόνα της Κυρίας των Αγγέλων στο Κιβέρι

Η Εικόνα της Κυρίας των Αγγέλων στο Κιβέρι

Η Εικόνα της Κυρίας των Αγγέλων στο Κιβέρι

Το ιερό εικόνισμα της Κυρίας των Αγγέλων φυλάσσεται στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κιβέρι.

Άνδρες πήραν μέρος στον πόλεμο του 1940 από το χωριό μας, άλλοι γύρισαν ζωντανοί πίσω στα σπίτια τους και στις οικογένειές τους, άλλοι έπεσαν στα πεδία των μαχών.

Μετά από λίγα χρόνια, το 1948, όπως μαρτυρεί η χρονολογία που αναγράφεται στο κάτω μέρος του εικονίσματος, οι διασωθέντες εκ του πολέμου έδωσαν παραγγελία στο Άργος σε αγιογραφικό οίκο και έφτιαξαν με έξοδα δικά τους το εικόνισμα της Παναγίας για να τους θυμίζει την προστασία και τη σκέπη Της στο πόλεμο του 1940 αλλά και αυτούς που έπεσαν στις μάχες στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο. Τα ονόματα μαρτυρούν του λόγου το αληθές. Κάποια είχαν γραφεί λανθασμένα αλλά εδώ τα έχουμε γράψει όπως τα γνωρίζουμε στο χωριό μας.

Διακρίνεται πρώτο το όνομα του Αθανασίου Τσώρου (πατέρας της Πρεσβυτέρας Μαρίας Τσώρου-Νταβέλου) ο οποίος υπήρξε ο πρωτοστάτης αυτής της ενέργειας (για την αγιογράφηση της εικόνας) αφού γύρισε από το μέτωπο ζωντανός. Ακολουθούν αμέσως μετά των: Φώτη Φάσσου, Γεωργίου Τσακίρη, Δημητρίου Αδρακτά, Γεωργίου Χασάπη , Χρ. Καρκούλη, Κυρ. Γάτσου, Γεωργίου Γκίκα, Ιωάννου Μουρλούκου, Δημ. Κ. Αδρακτά, Σπυρίδωνος Μπούζιου, Ιωαν. Μανιάτη, Βασιλείου Τσαζή, Γεωργίου Ντούτσου, Νικολάου Τσακίρη, Ιωάννου Κρίγγου, Γεωργίου Θεοχάρη, Τρύφωνος Μουρλούκου, Κων/νου Σούρσου, Τρύφωνος Σταυράκη, Γεωργίου Μπόγρη, Ιωάννου Καρκαλάτου, Κων/να Φάσσου, Σταματίνας Μαρθάκη, Διαμάντως Βλαχιώτη, Μαρίας Γάτσου, Ελένης Τσώρου, Όλγας Βλαχιώτη, Βασιλικής Παπαδάτου, Παναγιώτας Χασάπη, Παναγιώτας Μακρή.

Κάθε χρόνο 28η Οκτωβρίου το εικόνισμα τίθεται σε προσκυνητάρι ώστε να δίνεται η ευκαιρία σε όλους να ασπάζονται την Κυρία Θεοτόκο και να θυμίζει στις νεότερες γενιές πως οι παππούδες μας πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε εμείς σήμερα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ!

“Μνήσθητι Κύριε, πάντων των υπέρ της πίστεως και της πατρίδος ηρωϊκώς αγωνισαμένων και ενδόξως πεσόντων εν τοις ιεροις του έθνους ημων αγωσι πατέρων και αδελφών ημών”.

Ας δώσει ο Θεός να είμαστε πάντοτε άξιοι αυτής της ελευθερίας που μας χάρισαν οι πρόγονοί μας!
Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες.

Εφημέριος Κιβερίου π. Πέτρος Αθανασόπουλος

Χειροποίητα Εργόχειρα από το Άγιο Όρος και τα Μοναστήρια μας

Ολα τα Αγιορειτικα εργοχειρα εδω

Σχετικά άρθρα με «Η Εικόνα της Κυρίας των Αγγέλων στο Κιβέρι»:

Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου: Φόβος και Πίστη μπροστά στη δοκιμασία
Μόρφου Νεόφυτος: Χαίρε, χρωτός του εμού θεραπεία (ΒΙΝΤΕΟ)
Εγώ θα προτιμούσα να τρώγω μόνο ψωμί και να είμαι ελεύθερος…
Πώς γράφουν οι Άγιοι
Απόδειξη της αγάπης στον Κύριο…

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο