Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Γεροντες » Αγιος Παισιος » Άγιος Παΐσιος: Μην εξετάζεις τα όνειρα…

Άγιος Παΐσιος: Μην εξετάζεις τα όνειρα…

Άγιος Παΐσιος: Μην εξετάζεις τα όνειρα…

Άγιος Παΐσιος: Μην εξετάζεις τα όνειρα…

– Όταν βλέπεις άσχημο όνειρο, ποτέ να μην εξετάζεις τι είδες, πώς το είδες, αν είσαι ένοχη, πόσο φταις. Ο πονηρός, επειδή δεν μπόρεσε να σε πειράξει την ημέρα, έρχεται την νύχτα. Επιτρέπει καμιά φορά και ο Θεός να μας πειράξει στον ύπνο, για να δούμε ότι δεν πέθανε ακόμη ο παλιός άνθρωπος.

Άλλες φορές πάλι ο εχθρός πλησιάζει τον άνθρωπο στον ύπνο του και του παρουσιάζει διάφορα όνειρα, για να στενοχωρεθεί, όταν ξυπνήσει.

Για αυτό να μη δίνεις καθόλου σημασία να κανείς τον σταυρό σου, να σταυρώνεις το μαξιλάρι, να βάζεις και τον σταυρό και κάνα-δυο εικόνες επάνω στον μαξιλάρι και να λες την ευχή μέχρι να σε πάρει ο ύπνος. Όσο δίνεις σημασία, άλλο τόσο θα έρχεται ο εχθρός να σε πειράζει.

Αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στους μεγάλους, αλλά και στους μικρούς. Και στα μικρά παιδιά ακόμη, παρόλο που είναι αγγελούδια, ο εχθρός πηγαίνει και τα φοβερίζει, όταν κοιμούνται και τινάζονται με αγωνία, τρέχουν φοβισμένα και με κλάματα στην αγκαλιά της μητέρας.

Άλλοτε πάλι τα πλησιάζουν οι Άγγελοι και γελούν μέσα στον ύπνο τους από χαρά ή ξυπνάνε από την μεγάλη τους χαρά. Επομένως τα όνειρα που φέρνει ο πειρασμός είναι μια εξωτερική επίδραση του εχθρού στον άνθρωπο την ώρα που κοιμάται.

Πνευματικός Αγώνας
Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι Γ´

Το βιβλίο «Πνευματικός αγώνας» αποτελεί τον τρίτο τόμο της σειράς «Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι». Θέματα που μπορούν να βοηθήσουν τον ταλαιπωρούμενο από την αμαρτία άνθρωπο να αποκτήση την καλή ανησυχία και να αγωνισθή πνευματικά, ώστε να ελευθερωθή από τα δεσμά της.

Βρειτε το βιβλιο εδω

Σχετικά άρθρα με «Άγιος Παΐσιος: Μην εξετάζεις τα όνειρα…»:

Τι είναι προσηλυτισμός;
Μεγάλη προσοχή την ώρα της προσευχής!
Να διορθώσω τον αδελφό μου;
Ποια απάντηση θα δώσουμε στον αθάνατο Βασιλέα Χριστό;
Ποια είναι η χειρότερη κακία;
Ο προστάτης των παιδιών
Ο Θεός δεν εκβιάζεται στις δωρεές Του

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο