Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εκδήλωση για Τρεις Ιεράρχες από Μητρόπολη και Πανεπιστήμιο Πειραιώς (ΦΩΤΟ)

Εκδήλωση για Τρεις Ιεράρχες από Μητρόπολη και Πανεπιστήμιο Πειραιώς (ΦΩΤΟ)

Εκδήλωση για Τρεις Ιεράρχες από Μητρόπολη και Πανεπιστήμιο Πειραιώς (ΦΩΤΟ)
http://www.impenimerosi.gr/media/k2/items/cache/9cb6e71fd379c0a6d58ef216f9910ae9_XL.jpg

Εκδήλωση για Τρεις Ιεράρχες από Μητρόπολη και Πανεπιστήμιο Πειραιώς (ΦΩΤΟ)

Η Ιερά Μητρόπολη και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς πραγματοποίησαν κοινή εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες, προστάτες της παιδείας.

Στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική αίθουσα του Πανεπιστημίου Πειραιώς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 η καθιερωμένη κατ’ έτος κοινή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του Πανεπιστημίου Πειραιώς, για την κοινή εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Κεντρικός ομιλητής φέτος ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Σταμάτιος Πορτελάνος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η μεταφυσική του πολιτισμού και η πατερική σκέψη στο μετανεωτερικό περιβάλλον».

Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Άγγελος Κότιος, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στην μεγάλη προσφορά και το πολυσχιδές έργο των τριών Ιεραρχών και καλώντας στο βήμα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, τον συνεχάρη τόσο για την πρωτοβουλία του αυτή, όσο και για την άριστη οργάνωση και προετοιμασία της εκδηλώσεως.

Στον σύντομο χαιρετισμό του o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς αναφέρθηκε «στην συνάντηση Ελληνισμού και Χριστιανισμού στα πρόσωπα των τριών Ιεραρχών», υπογραμμίζοντας πως οι τρεις αυτοί Πατέρες «δίνουν μεγάλη σημασία στο νου και την καρδιά κάνοντας λόγο για νοερά ησυχία και καρδιακή καθαρότητα».

Τέλος, καλώντας στο βήμα τον κ. Πορτελάνο επεσήμανε ότι η συνδιοργάνωση αυτής της εκδήλωσης από την Μητρόπολη και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, είναι μία τιμή προς όλους τους λειτουργούς της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους λειτουργούς της παιδείας.

Ο κ. Πορτελάνος, διαγράφοντας όλο το μήκος της ανθρωπολογίας, της οντολογίας και της Θεολογίας, αναφέρθηκε τόσο στους Αρχαίους Έλληνες, όσο και στους Πατέρες της Εκκλησίας μας, οι οποίοι «βίωσαν την έλευση του Αγίου Πνεύματος μέσα από την κάθαρση της ψυχής τους», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Το απόλυτο εκφράζεται με την πίστη. Δεν εκφράζεται με την λογική το απόλυτο», υπογράμμισε, ο κ. Πορτελάνος, συμπληρώνοντας πως «οι Θεόπνευστοι Πατέρες ανοίγουν αυτή την αποκάλυψη του απολύτου μέσα στον κόσμο και τον άνθρωπο».

Τέλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «οι Πατέρες χρησιμοποιούν για την παιδεία την παραβολή του σπορέως. Ο σπόρος έχει ένα περιεχόμενο το οποίο πρέπει να πέσει στην ψυχή του παιδιού να εξελιχθεί», τόνισε.

Ακολούθησε δεξίωση για όλους τους παρευρισκομένους.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εκδήλωση για Τρεις Ιεράρχες από Μητρόπολη και Πανεπιστήμιο Πειραιώς (ΦΩΤΟ)»:

Μνημόσυνο για προκατόχους Αρχιερείς της Μητροπόλεως Καστορίας (ΦΩΤΟ)
Εκδήλωση για Άγιο Λουκά τον Ιατρό στη Μητρόπολη Άρτης
Ο Δήμος Λοκρών τίμησε τον Φθιώτιδος Νικόλαο
Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Ο εγωισμός μας εγκλωβίζει
Εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
googleplus instagram


Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις