Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εκδημία Αρχιμανδρίτου Ιερωνύμου Μπάκα

Εκδημία Αρχιμανδρίτου Ιερωνύμου Μπάκα

Εκδημία Αρχιμανδρίτου Ιερωνύμου Μπάκα

Εκδημία Αρχιμανδρίτου Ιερωνύμου Μπάκα

Με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνουμε ότι την Κυριακή 5 Μαίου, απεδήμησε εις Κύριον σε ηλικία μόλις 42 ετών, ο Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεώς μας Ιερώνυμος Μπάκας. Ο π. Ιερώνυμος ήταν Εφημέριος στην κωμόπολη του Λεονταρίου Μεγαλοπόλεως, Αρχιερατικός Επίτροπος Φαλαισίας και εσχάτως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κολοκοτρώνη Μεγαλοπόλεως.

Ήταν γέννημα της Θήβας, υπηρέτησε όμως την επαρχία μας με ιδιαίτερη αγάπη, ζήλο και θυσιαστικότητα. Βρέθηκε πολύτιμος συνεργός του Μητροπολίτου μας και υπήρξε αγαπητός στους συνεφημερίους του και ιδιαιτέρως στους πιστούς της περιφέρειάς του.

Είχε πολλά χαρίσματα, ειδικά στην διοίκηση, αλλά και στην οργάνωση της Φιλανθρωπίας. Ιδιαίτερη ήταν η μέριμνά του για κάθε ενδεή και ασθενή. Οργάνωσε στην ενορία του ιματιοθήκη και βοήθησε ποικιλοτρόπως την Σίτιση απόρων της Μητροπόλεώς μας.

Μετά την ανάθεση της Ηγουμενίας από τον Μητροπολίτη μας, της Ιστορικής Μονής Κολοκοτρώνη, επιδόθηκε στην ανασύσταση και ανακαίνισή της και την εύρυθμη λειτουργία της σε όλους τους τομείς.

Την επάρατη νόσο, που τον ταλαιπώρησε τα τελευταία χρόνια, αντιμετώπισε με πίστη και ιώβεια υπομονή. Πιστεύουμε ότι θα λειτουργεί πλέον στό επουράνιο θυσιαστήριο και τον παρακαλούμε να πρεσβεύει για όλους μας.

Την Τρίτη το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Κολοκοτρώνη Μεγαλοπόλεως. Η εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, στις 11 το πρωί στην ίδια Μονή. Στην συνέχεια το λείψανό του θα μεταφερθεί στην Θήβα, στην γενέτειρά του, όπου θα πραγματοποιηθεί η ταφή.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εκδημία Αρχιμανδρίτου Ιερωνύμου Μπάκα»:

Κυριακή του Θωμά στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Θεμέλιος Λίθος Εκκλησιαστικού Μουσείου Μητροπόλεως Φθιώτιδος
Δευτέρα του Πάσχα στο Πρωτάτο του Αγίου Όρους (ΒΙΝΤΕΟ)
Η Κυριακή του Θωμά στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)
Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αναστάσεως του Σωτήρος Ερμούπολης
Πανήγυρις Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Άρτα

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις