Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εκδημία ιερέως Αποστόλου Κατσιπτσάκη

Εκδημία ιερέως Αποστόλου Κατσιπτσάκη

Εκδημία ιερέως Αποστόλου Κατσιπτσάκη

Εκδημία ιερέως Αποστόλου Κατσιπτσάκη

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως μετά συγκινήσεως αναγγέλει την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού κληρικού της, πρωτοπρεσβυτέρου π. Αποστόλου Κατσιπτσάκη, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Μαΐστρου σε ηλικία 80 ετών. Η κηδεία του μακαριστού π. Αποστόλου θα τελεσθεί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 10.30’ στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στον Μαΐστρο.

Βιογραφικό

Ο μακαριστός π. Απόστολος Κατσιπτσάκης γεννήθηκε στη Βρυσούλα του Έβρου στις 9 Μαΐου 1942 από τους γονείς του Στέφανο και Σταματία.

Από πολύ μικρός έδειξε μεγάλη αγάπη για την Εκκλησία και τεράστια κλίση στην εκκλησιαστική μουσική. Εξάσκησε την ψαλτική τέχνη σ’ όλη του τη ζωή (περίπου 70 έτη) και ως ιεροψάλτης σε διάφορες ενορίες, αλλά και αργότερα ως κληρικός ψάλλοντας με την καρδιά του σε αναρίθμητες πανηγύρεις, εσπερινούς, λειτουργίες, αγρυπνίες, παρακλήσεις και ακολουθίες σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεως μας.

Συγκεκριμένα προ της χειροτονίας του υπηρέτησε ως ιεροψάλτης:

1956-1958 στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ταύρης (από ηλικία 14 ετών)
1960-1963 στον Ι.Ν. Παναγίας Κοσμοσώτειρας Φερών
1967-1970 στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος
1970-1975 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως

Για την μεγάλη του προσφορά και ανιδιοτελή ιεροψαλτική διακονία, του απενεμήθη από τον μητροπολίτη Άνθιμο Ρούσσα τα Χριστούγεννα του 2002 «Ευεργετήριον Γράμμα» της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

Κατά τα έτη 1963-1965 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία. Μετά την απόλυσή του παντρεύτηκε στις 6 Οκτωβρίου 1965 την Βασιλική Γιακουμίδη με την οποία απέκτησαν τρία τέκνα, την Σταυρούλα, τον Στέφανο και την Μαρίνα.

Κατά το έτος 1977 παρακολούθησε ειδικά μαθήματα και έλαβε Πτυχίο Ειδικής Σχολής Ιερατικής Μορφώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

Χειροτονήθηκε διάκονος από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Ρούσσα στις 16 Φεβρουαρίου 1975 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και διορίσθηκε ως διάκονος στον ίδιο ναό.

Την 1η Αυγούστου 1976 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Ρούσσα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και διορίσθηκε εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μαΐστρου και ανέλαβε την διακονία και διαχείριση του Προσκυνήματος της Αγίας Μαρίνας Μαΐστρου. Στον ναό αυτό αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του υπηρετώντας τους προσκυνητές για 46 χρόνια μέχρι το τέλος του επί γης βίου του.

Έλαβε τα εκκλησιαστικά οφφίκια του Οικονόμου στις 20 Μαΐου 1990 και του Πρωτοπρεσβυτέρου στις 17 Ιουλίου 2006, ενώ του δόθηκε από το 2000 η άδεια να εξομολογεί.

Εκοιμήθη την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 μετά από ολιγοήμερη ασθένεια.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εκδημία ιερέως Αποστόλου Κατσιπτσάκη»:

12 Ιανουαρίου: Αγία Τατιανή η Μάρτυς
Πρώτος εορτασμός του Οσίου Ιερεμίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως στα Ιωάννινα
Εόρτιες επισκέψεις του Σύρου Δωροθέου στις Ιερές Μονές της Άνδρου
Πατριαρχικό Τρισάγιο για τον αείμνηστο Βασιλέα Κωνσταντίνο

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο