Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εκδημία πρεσβυτέρου Βλασίου Ψαράκη

Εκδημία πρεσβυτέρου Βλασίου Ψαράκη

Εκδημία πρεσβυτέρου Βλασίου Ψαράκη

Εκδημία πρεσβυτέρου Βλασίου Ψαράκη

Η Αποστολική Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου αγγέλλει την εις Κύριον εκδημίαν του μακαριστού Πρεσβυτέρου ΒΛΑΣΙΟΥ ΨΑΡΑΚΗ, Εφημερίου του Ι. Ναού Αγίου Χαραλάμπους Ρεθίου.

Ο εκλιπών Πρεσβύτερος εγεννήθη το έτος 1948. Εχειροτονήθη Διάκονος την 13ην Ιουνίου 1981 και Πρεσβύτερος την επομένη 14ην Ιουνίου 1981 υπό του αοιδίμου Μητροπολίτου Σύρου κυρού Δωροθέου (1965-2001). Από το έτος 1981, που έλαβε το απολυτήριο του από την Ι. Μητρόπολη Σύρου, έως και της εκδημίας του διηκόνησε, ως Εφημέριος, εις τον Ι. Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ρεθίου της και ιδιαίτερης πατρίδας του. Εγένετο Πνευματικός το έτος 1993 υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Παντελεήμονος Καρανικόλα (1965-2006). Ενωρίς απώλεσε την κατά κοινήν ομολογίαν καλήν Πρεσβυτέρα Ελευθερία και χωρίς να υστερήσει στην ανατροφή των δύο θυγατέρων τους εποίμανε θεοφιλώς το ποίμνιο της Ενορίας του.

Η εξόδιος Ακολουθία εψάλη την Τρίτη, 1η Ιουνίου 2021, στον Ι. Ναό που υπηρετούσε, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, την συμμετοχή πλέον των δέκα (10) Ιερέων, του Αντιπεριφερειάρχου Κορινθίας κ. Α. Γκιολή και όλων των κατοίκων του χωριού, που τον προέπεμψαν έως την τελευταία του κατοικία με αγάπη, τιμή και σεβασμό.

Τον επικήδειο λόγο εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος με αφορμή την Αναστάσιμη περίοδο, που διανύουμε, επεσήμανε το γεγονός ότι η ζωή του Κληρικού είναι αφιερωμένη στην διάδοση του Ευαγγελίου του Χριστού και στο να κηρύττει με την βιωτή του Ιησού Χριστό Εσταυρωμένο και Αναστάντα. Ο αοίδιμος π. Βλάσιος με τον χαρακτήρα και το έργο, που επιτέλεσε επί τεσσαράκοντα (40) συναπτά έτη, αποτέλεσε παράδειγμα τέτοιας βιωτής. Με αφορμή όμως την εκδημία ενός ακόμη Κληρικού της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αύξηση των κενών των Εφημεριακών θέσεων από τους θανάτους αλλά και από τις ανυπέρβλητες δυσκολίες καλύψεώς των από τις συνεχείς αλλαγές στις νομοθεσίες της Πολιτείας, που αφορούν στους Εφημερίους και δη τους νεοεισερχόμενους στην Ιερωσύνη.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εκδημία πρεσβυτέρου Βλασίου Ψαράκη»:

Αγιασμός μηνός Ιουνίου στη Λευκάδα
Εορτή Αγίου Νικηφόρου του Ομολογητού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως
Εκκλησία Κρήτης: Ομόφωνα ναι στην αγιοκατάταξη του Γέροντα Ευμενίου Σαριδάκη
Θείες Λειτουργίες και Ιερές Παρακλήσεις τελούνται αδιάλειπτα στον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό
Τρισάγια στους προσφάτως κοιμηθέντας Αρχιερείς

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο