Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Έκκληση της Μητροπόλεως Κιλκισίου για τρόφιμα των δεμάτων του Πάσχα

Έκκληση της Μητροπόλεως Κιλκισίου για τρόφιμα των δεμάτων του Πάσχα

Έκκληση της Μητροπόλεως Κιλκισίου για τρόφιμα των δεμάτων του Πάσχα

Έκκληση της Μητροπόλεως Κιλκισίου για τρόφιμα των δεμάτων του Πάσχα

Αγαπητοί μου χριστιανοί,

Δυστυχώς, φέτος λόγω του κινδύνου της εξάπλωσης του κορωνοϊού δεν θα μπορέσουμε να συμμετάσχουμε στις κατανυκτικότατες ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. Για την προστασία της Δημόσιας Υγείας οι ακολουθίες αυτές θα τελεστούν στους Ιερούς Ναούς, κεκλεισμένων των θυρών, από τους Ιερείς και τους Ιεροψάλτες, μετά από τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Κ.Υ.Α. των Υπουργών Υγείας και Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Για την προστασία μας από την πανδημία θα παρακολουθήσουμε τις Ιερές Ακολουθίες από το σπίτι μας στις πολλές τηλεοπτικές εκπομπές που θα υπάρχουν στα Μ.Μ.Ε., προσευχόμενοι πάντοτε οικογενειακά την ώρα που θα προσεύχονται και οι Ιερείς μας μόνοι τους στους Ιερούς Ναούς.

Μακάρι γρήγορα να τελειώσει αυτή η δύσκολη κατάσταση και πάλι να βρεθούμε όλοι μαζί στους Ναούς να λατρεύσουμε μυστηριακά τον Άγιο Θεό μας. Μέχρι τότε, υπακούοντας στους ειδικούς και στις Αρχές, προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους δικούς μας μένοντας στο σπιτί μας προσευχόμενοι.

Ως γνωστόν, τούτες τις ημέρες ενόψει της Αγίας και μεγάλης εορτής του Πάσχα, κάθε χρόνο οι Ενορίες μοιράζουν δέματα με τρόφιμα σε οικογένειες οι οποίες έχουν ανάγκη.

Όμως, με την μη τέλεση των Ιερών ακολουθιών στους Ναούς ήδη από τις 16 Μαρτίου, οι Ενορίες μας δεν έχουν την δυνατότητα επικοινωνίας με το ποίμνιό τους. Επίσης, στερούνται και των απαραίτητων πόρων και δυσκολεύονται πλέον να συνεχίσουν τις φιλανθρωπικές τους δραστηριότητες. Καταβάλουμε όμως κάθε προσπάθεια να μην σταματήσουν και να συνεχίσουμε να βοηθούμε τους έχοντες ανάγκη μέχρι να τελειώσει η κρίση.

Διά τούτο και ιδιαίτερα σας παρακαλώ, μαζί με την προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και των Ενοριών, ας βοηθήσουμε όσοι μπορούμε, να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα για να βοηθηθούν περισσότεροι συνάνθρωποί μας.

Φέτος, αντί για κερί στον Νυμφίο και λουλούδι στον Επιτάφιο, ας δώσουμε από το υστέρημά μας λίγα τρόφιμα για τον αδελφό μας που έχει ανάγκη.

Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει σε τρόφιμα για τα δέματα του Πάσχα μπορεί να φέρει στους Ιερούς Ναούς ο,τιδήποτε από τα κάτωθι: Λάδι, Μακαρόνια, Κριθαράκι, Φακές, Φασόλια, Ρύζι, Αλεύρι, Σάλτσες, Γάλατα, Ζάχαρη, Κασέρι, Τυρί, και Κρέας (κοτόπουλο ή κιμάς).

Τα δέματα θα διαμοιρασθούν στις οικίες λόγω των περιοριστικών μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Γνωρίζοντας ότι θα ανταποκριθείτε φιλότιμα σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλή δύναμη χριστιανοί μου, με πίστη στον Σταυρωθέντα και Αναστάντα Κύριό μας και με την ακλόνητη πεποίθηση ότι μετά τον Γολγοθά ακολουθεί η Ανάστασις θα ξεπεράσουμε και αυτήν την δυσκολία.

Μετά της εν Χριστώ Αγάπης
Ο Μητροπολίτης
† Ο Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Έκκληση της Μητροπόλεως Κιλκισίου για τρόφιμα των δεμάτων του Πάσχα»:

Συνεχίζονται τα Καθημερινά Συσσίτια της Μητροπόλεως Κίτρους
Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου καταθέτει ένα μισθό του στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου
Η Εορτή των Αγίων Αγάβου και Ρούφου των Αποστόλων από τους 70
«Εις τιμήν και μνήμην…»

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο