Εκοιμήθη σήμερα ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο ιερέας Χρυσόστομος Καλύβας
Η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου μετά βαθυτάτης κατ’ άνθρωπον θλίψεως, αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του αιδεσιμωτάτου π. Χρυσοστόμου Καλύβα του Ευαγγέλου, σήμερα ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ο μακαριστός ιερέας της επαρχίας γεννήθηκε στο Στένωμα Ευρυτανίας, το 1925. Υπήρξε απόφοιτος του Κατωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Καρδίτσας. Παντρεύτηκε με την Δαφνούλα Παπασπύρου, με την οποία απέκτησε πέντε τέκνα: τον Κωνσταντίνο, τη Χαρίκλεια, το Δημήτριο, τη Σπυριδούλα και τη Φανή. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 6/12/1952 και πρεσβύτερος στις 8/3/1953 από το μητροπολίτη Ναυπακτίας και Ευρυτανίας κυρό Χριστοφόρο.
Διορίστηκε αρχικά εφημέριος Παπαρουσίου (μέχρι τις 4/5/1961) και στη συνέχεια από 5/5/1961 μέχρι 19/2/1996 μετατέθηκε στη γενέτειρά του, το Στένωμα Ευρυτανίας. Στις 16/2/1989, ο μητροπολίτης Καρπενησίου κυρός Νικόλαος, του απένειμε το οφίκιο του Οικονόμου, εκτιμώντας την πολυετή προσφορά του στην τοπική Εκκλησία. Στις 19/2/1996 συνταξιοδοτήθηκε έχοντας συμπληρώσει 43 έτη και 11 μήνες ιερατικής διακονίας!
Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού λευίτη θα τελεσθεί αύριο Δευτέρα 16 Αυγούστου στις 11.00 π.μ. στη γενέτειρά του, στο Στένωμα Ευρυτανίας. Να ευχηθούμε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του εν χώρα ζώντων και να συνεχίσει να δέεται για την ενορία του και την επαρχία και στο υπερουράνιο θυσιαστήριο!!!
Μοναδική χειροποίητη εικόνα Κοίμηση της Θεοτόκου με χρύσωμα
Σχετικά άρθρα με «Εκοιμήθη σήμερα ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο ιερέας Χρυσόστομος Καλύβας»:
Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο (ΦΩΤΟ)
Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: Να προστρέξουμε στην Παναγία, το ακλόνητο στήριγμά μας
Παρουσία της ΠτΔ η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νέα Φιλαδέλφεια
15 Αυγούστου: Κοίμηση της Θεοτόκου
Συγκινητικός εορτασμός της επετείου των 60 ετών Ιερωσύνης του Οικουμενικού Πατριάρχου
Προσθέστε Σχόλιο