Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού ιερέως Αθανασίου Πυθαρά

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού ιερέως Αθανασίου Πυθαρά

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού ιερέως Αθανασίου Πυθαρά

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού ιερέως Αθανασίου Πυθαρά

Το Σαββάτο 12 Φεβρουαρίου 2022 τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Ιερέως π. Αθανασίου Πυθαρά στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως.

Αρκετοί χριστιανοί προσήλθαν στον Μητροπολιτικό Ναό για να αποχαιρετήσουν τον επί 45 και πλέον έτη ακούραστο Ιερέα της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως που αγάπησαν και να λάβουν την ευχή του.

Την Εξόδιο Ακολουθία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, συνχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κωνσταντιανής κ. Κοσμά με τη συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος στον επικήδειο του λόγο του μίλησε για την ευλάβεια και την ιεροπρέπεια ενός ακούραστου Κληρικού της Μητροπόλεως ο οποίος διακόνησε τρεις Επισκόπους.

Επαίνεσε την ευσέβειά του, το ήθος του, τον ζήλο του και την αγάπη του για τις Ιερές Ακολουθίες της Αγίας μας Εκκλησίας, την αφοσίωσή του στο έργο του και το υψηλό αίσθημα ευθύνης προς την Εκκλησία.

Τέλος, εξέφρασε την συμπάθειά του και τα συλλυπητήριά του προς την εκλεκτή του Οικογένεια, τα παιδιά του και τα εγγόνια του. Αμέσως μετά, η ταφή του μακαριστού τελέσθηκε στο Κοιμητήριο της Ελευθερούπολης.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού ιερέως Αθανασίου Πυθαρά»:

Η Αρχή του Τριωδίου στη Σύμη
Χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας Νεκταρίου
Χειροτονία νέου Διακόνου στη Μητρόπολη Λεμεσού

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο