Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως κυρού Χρυσοστόμου

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως κυρού Χρυσοστόμου

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως κυρού Χρυσοστόμου

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως κυρού Χρυσοστόμου

Στη Νάξο και συγκεκριμένα στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δαμαριώνος, τελέσθηκε το Σάββατο του Λαζάρου το μεσημέρι (16-4-2022), η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως και Θείρων κυρού Χρυσοστόμου (που εκοιμήθη προ τριημέρου στην Αθήνα). Η Ακολουθία τελέσθηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου, με την συμμετοχή του ιερού Κλήρου της νήσου.

Νωρίτερα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, υπεδέχθη την σεπτή σορό του στο λιμάνι της Νάξου, όπου έφτασε με το μεσημεριανό δρομολόγιο του πλοίου, και ευθύς αμέσως τέλεσε Τρισάγιο, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Στο τέλος της Εξοδίου Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος, ομίλησε για την προσωπικότητα του μεταστάντος, υπογραμμίζοντας ότι υπήρξε ο πρεσβύτερος κατά την ηλικία και ο αρχαιότερος κατά τα πρεσβεία των Αρχιερέων του Οικουμενικού Θρόνου, αναφερθείς στα πολλά του χαρίσματα, και την μεγάλη του προσφορά επί 60 χρόνια στην τοπική Εκκλησία της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και στην αντιμετώπιση προβλημάτων συμπατριωτών του που ταξίδευαν για λόγους υγείας στην Αγγλία.

Τόνισε δε, ότι είχε μεγάλη αγάπη στην ιδιαιτέρα του πατρίδα και ενδιαφερόταν εμπράκτως για τα κατά καιρούς αναφυόμενα προβλήματα, με κορυφαία έκφραση του ενδιαφέροντός του αυτού, την δημιουργία του «Χρυσοστομείου Ιδρύματος». Στη συνέχεια, τον Επικήδειο εκφώνησε με εκτενές βιογραφικό του μεταστάντος Ιεράρχου, ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσ. Αρχιμ. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Ακολούθησαν ομιλίες και ανάγνωση ψηφισμάτων εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού του Δαμαριώνος, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων, του Συλλόγου Δαμαριωνιτών, του περιοδικού «Ναξιακά Γράμματα», του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου του χωριού. Εν συνεχεία, ακολούθησε η ταφή στο Κοιμητήριο της Αγίας Αικατερίνης Δαμαριώνος, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας.

Στην Εξόδιο Ακολουθία συμμετείχαν δύο κληρικοί από την Αγγλία, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως (στον οποίο τακτικά εκκλησιαζόταν ο μακαριστός Ιεράρχης) Πανοσ. Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός, ο Έπαρχος Νάξου κ. Γιάννης Μαργαρίτης, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι και Μέλη Συλλόγων και Σωματείων και μεγάλος αριθμός συγχωριανών του, αλλά και άλλων Ναξίων.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως κυρού Χρυσοστόμου

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως κυρού Χρυσοστόμου

Πασχαλινές λαμπάδες είναι από αγνό μελισσοκέρι

Βρειτε τις εδω

Σχετικά άρθρα με «Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως κυρού Χρυσοστόμου»:

Βεροίας Παντελεήμων: Ας πλησιάζουμε τον Χριστό
Η κηδεία του αειμνήστου Μητροπολίτου Τρανουπόλεως κυρού Γερμανού
196η Επέτειος της Εξόδου του Μεσολογγίου
Η Κυριακή των Βαΐων στο Σύδνεϋ
Εορτή Αγίου Αμφιλοχίου στο Τρίκορφο Φωκίδος
17 Απριλίου: Κυριακή των Βαΐων

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο