Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εξόδιος Ακολουθία του Συγκέλλου π. Αθανασίου Γκότση

Εξόδιος Ακολουθία του Συγκέλλου π. Αθανασίου Γκότση

Εξόδιος Ακολουθία του Συγκέλλου π Αθανασίου Γκότση

Εξόδιος Ακολουθία του Συγκέλλου π Αθανασίου Γκότση

Στο χωριό Αθίκια Κορινθίας και στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μετέβησαν χθες Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος όπου και ετέλεσαν, την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Συγκέλλου κυρού Αθανασίου (κατά κόσμον Ελευθερίου) Γκότση, Εφημερίου του Ιερού Ναού Μεταστάσεως Θεοτόκου Αλμυρής Κορινθίας, στην οποία και παρέστησαν πλήθος Κληρικών.

Τον Επικήδειο εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος αναφερόμενος στο Ευαγγελικό «γρηγορεῖτε οὖν, ὅτι οὐκ οἴδατε τὴν ἡμέραν οὐδὲ τὴν ὥραν ἐν ᾗ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἔρχεται.» (Ματ. κε΄, 13), επεσήμανε ότι όλοι όσοι είναι βαπτισμένοι στο όνομα της Αγίας Τριάδος και πιστεύουν στον Θεό οφείλουν να είναι πάντοτε έτοιμοι και να προσδοκούν αυτό, που ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστεως «προσδοκῶ ἀνάστασιν νεκρῶν, καὶ ζωὴν τοῦ μέλλοντος αἰῶνος». Πολύ περισσότερο οφείλουν να το πιστεύουν και να είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν από αυτόν τον κόσμο οι Κληρικοί που με την χειροτονία τους ανέλαβαν το υπούργημα να διαχειρίζονται και να οικονομούν την Χάρι του Θεού. Οι Ιερείς είναι προεγνωσμένοι και εκ Θεού προορισμένοι, όσο μικροί και αμαρτωλοί κι αν είναι, να κατανοούν, να αγαπούν, να συμπονούν τους συνανθρώπους τους και να συγχωρούν τις αμαρτίες τους αλλά και να κηρύττουν στον κόσμο την παρουσία του Θεού και να μεταδίδουν τις δωρεές και την χάρη Του.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του εκλιπόντος, ο οποίος ήταν ιδιαιτέρως αγαπητός και κατά την διακονία του στην ακριτική Κάρπαθο αλλά και στην, για σύντομο χρονικό διάστημα, διακονία του στην Τοπική μας Εκκλησία. Ο ιδιαιτέρως τραγικός τρόπος, που έφυγε από την παρούσα ζωή λόγω του τροχαίου ατυχήματος, οδήγησε τον Σεβασμιώτατο να ομιλήσει παραμυθητικά προς την μητέρα και τον αδελφό του αειμνήστου και να τους τονίσει ότι ο λόγος του Κυρίου είναι αληθινός και πρέπει πάντοτε να είμεθα έτοιμοι να αναχωρήσουμε από τον παρόντα κόσμο, έχοντας στις αποσκευές μας την αγάπη μας για τον Θεό και τους συνανθρώπους μας, καθώς και τις διακονίες που προσφέραμε σ’ αυτούς.

Συλλυπητήριο ανακοίνωση εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος, ο και χειροτονήσας αυτόν, την οποία και αναδημοσιεύομε πιο κάτω αλλά και ο ομότιμος καθηγητής κ. Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου, Άρχοντας Οφφικίαλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα, το οποίο και ανεγνώσθη κατά την Εξόδιο Ακολουθία. Συγκινητικοί, τέλος, υπήρξαν και οι λόγοι μιας παλαιάς Ενορίτισας του από την Κάρπαθο, η οποία και παρευρέθη στην Κηδεία του.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εξόδιος Ακολουθία του Συγκέλλου π Αθανασίου Γκότση»:

Ενθρόνιση Νέας Ηγουμένης στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας Άργους
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου επισκέπτεται τον Ναό της Αναστάσεως
Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Χριστός ή επιστήμη;
Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος και τα Oνομαστήρια του Μητροπολίτου Βεροίας

Ακολουθήστε μας:
youtube

Μοναστηριακά Προϊόντα

Προσθέστε Σχόλιο