Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ενθρόνιση Νέας Ηγουμένης στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας Άργους

Ενθρόνιση Νέας Ηγουμένης στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας Άργους

Ενθρόνιση Νέας Ηγουμένης στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας Άργους

Ενθρόνιση Νέας Ηγουμένης στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας Άργους

Το απόγευμα της Τρίτης 27 Ιουλίου 2021, παραμονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού, μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος προχείρισε και ενθρόνισε τη μοναχή Χρυσοστόμη σε ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνης Άργους.

Η μοναχή Χρυσοστόμη, ευχαρίστησε τον Τριαδικό Θεό, την Αγία Μαρίνα,τον Μητροπολίτη για την εμπιστοσύνη, την πνευματική καθοδήγηση, τη συμπαράσταση και την πατρική του αγάπη, τους κατά σάρκα γονείς της, τους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας , τον λαό της περιοχής που με προθυμία και ζήλο στηρίζει τη Μονή.

Η νέα ηγουμένη κατάγεται από την Αργολίδα και την περιοχή Κεφαλαρίου Άργους. Γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1970 και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στο Κεφαλάρι Άργους . Μπήκε στο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας στις 4 Ιανουαρίου 1989 και εκάρη μεγαλόσχημη στις 12 Δεκεμβρίου 1991. Ύστερα από την εκδημία της γερόντισσας Μακαρίας ,ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος τέλεσε την ενθρόνιση της στις 27 Ιουλίου 2021.

Στον Εσπερινό και στην τελετή της Ενθρονίσεως παρέστησαν Καθηγουμένες άλλων μονών και μοναστικών αδελφοτήτων, Κληρικοί από διάφορες περιοχές, Μοναχοί και Μοναχές και πλήθος προσκυνητών.

Μετά το πέρας της Ενθρόνισης η ηγουμένη δέχθηκε τις ευχές του κόσμου, ενώ στον προαύλιο χώρο του καθολικού, προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους προσελθόντες.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ενθρόνιση Νέας Ηγουμένης στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας Άργους»:

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου επισκέπτεται τον Ναό της Αναστάσεως
Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Χριστός ή επιστήμη;
Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος και τα Oνομαστήρια του Μητροπολίτου Βεροίας

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο