Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Έκτακτη ανακοίνωση της Μητροπόλεως Φωκίδος

Έκτακτη ανακοίνωση της Μητροπόλεως Φωκίδος

Έκτακτη ανακοίνωση της Μητροπόλεως Φωκίδος

Έκτακτη ανακοίνωση της Μητροπόλεως Φωκίδος

Έκτακτη ανακοίνωση 17ης Μαρτίου 2020 της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος

Μετά την απόφαση της 16 Μαρτίου 2020 της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και την απόφαση της Κυβερνήσεως δια την προστασία του λαού μας από τον κορονοϊό Covid-19 και τη μετάδοση αυτού σε ετέρους συνανθρώπους μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστος ορίζει από σήμερα 17 Μαρτίου 2020 έως νεοτέρας αποφάσεως του όπως:

Α) Οι Ιεροί Ναοί της Ιεράς Μητροπόλεως έως νεοτέρας εντολής, δύνανται να παραμένουν ανοιχτοί ημερησίως για κατ’ ιδίαν προσευχήν, τηρουμένων των αυστηρών μέτρων προστασίας των πιστών σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, με αποκλειστική όμως ευθύνη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων. Ουδεμία ιερά ακολουθία ή μυστήριο θα τελείται εντός των ιερών ναών.

Β) Κανένα Ιερό Μυστήριο, ιεροτελεστία ή ακολουθία δεν θα τελείται έως νεοτέρας ημών αποφάσεως σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως. Εξαιρείται μόνο η ιεροτελεστία της κηδείας όπου εντός του Ιερού Ναού θα εισέρχονται μόνο οι απόλυτα στενοί συγγενείς του κεκοιμημένου, τηρουμένων και εδώ των αυστηρών μέτρων προστασίας των πιστών σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Γ) Ιερές πανηγύρεις, αγρυπνίες και λιτανείες εορταζόντων Ιερών Ναών κατά το διάστημα αυτό αναβάλλονται έως νεοτέρας αποφάσεως.

Δ) Οι Ιερές Μονές να μην δέχονται συγγενείς, επισκέπτες, προσκυνητές και φιλοξενία αυτών καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου αυτής. Θα τελούν κανονικά τις ημερήσιες ιερές ακολουθίες και προσευχές που ορίζει το μοναστηριακό τυπικό άνευ ιερέως τα γυναικεία μοναστήρια. Επίσης παρακαλούμε να περιοριστούν οι έξοδοι εκ της Μονής των μοναχών και των μοναζουσών άνευ σοβαρής αιτίας, δια να μην μεταφέρουν άθελά τους τον ιό στα υπόλοιπα μέλη που εγκαταβιούν εντός της Μονής.

E) Τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως παραμένουν κλειστά έως νεοτέρας και μόνο για επείγουσες υποθέσεις θα παραμένουν ανοιχτά τις καθημερινές 10:00 π.μ. με 11:00 π.μ.

Στ) Οι ιερείς για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στον Πρωτοσύγκελλο και στον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ζ) Γνωρίζουμε προς όλα τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια μετά των Προέδρων αυτών, ότι δια οποιαδήποτε παράβαση των ανωτέρω, θα διώκονται οι υπεύθυνοι από τις αρχές του Κράτους ως ο νόμος ορίζει.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Έκτακτη ανακοίνωση της Μητροπόλεως Φωκίδος»:

Πως θα λειτουργούν οι Εκκλησίες; – Δείτε το ΦΕΚ
Μονή Παναγίας Δοβρά: Αφήστε τα λόγια και πιάστε τα κομποσχοίνια σας
Δεν γίνεται τζαμί η Αγία Σοφία Τραπεζούντας
Εορτή Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω στη Μονή Αγίων Πάντων Βεργίνης (ΦΩΤΟ)
ΕΚΤΑΚΤΟ: ΔΙΣ κάθε μέρα προσευχή 10:00 με 10:15

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο