Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Οι εκτοπισμένοι Παλαικυθρίτες τίμησαν την Αγία Αικατερίνη

Οι εκτοπισμένοι Παλαικυθρίτες τίμησαν την Αγία Αικατερίνη

Οι εκτοπισμένοι Παλαικυθρίτες τίμησαν την Αγία Αικατερίνη

Οι εκτοπισμένοι Παλαικυθρίτες τίμησαν την Αγία Αικατερίνη

Εορτή Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, και ετήσιο μνημόσυνο αείμνηστου Οικονόμου Μηνά Θεοδούλου και πάντων των αειμνήστων παλαικυθρίτων στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθέριου στον συνοικισμό Αγίου Ελευθέριου Λατσιών (Κυριακή, 22/11/2020)

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης, η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Παναγίας Γαλακτοτροφούσης Παλαικύθρου, το Κοινοτικό Συμβούλιο Παλαικύθρου τα Οργανωμένα Σύνολα Παλαικύθρου και πολλοί Παλαικυθρίτες εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, στον Συνοικισμό Αγίου Ελευθερίου στα Λατσιά την Κυριακή 22.11.2020.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, τέλεσε Αρχιερατική Λειτουργία συλλειτουργούντων του Πρωτοπρεσβυτέρου Χρίστου Χρίστου, του Πρεσβυτέρου Ιωάννη Τζάβλα, του Διακόνου Μιχάλη Νικολάου και του Διακόνου Ανδρέα Ματέι. Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμα του, τόνισε ότι η βαθειά και ακράδαντη πίστις της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στον Θεό, ας είναι φωτεινός φάρος στην ζωή όλων μας, ώστε να πετύχομε και την σωτηρία της ψυχής μας, αλλά και τη δικαίωση εμάς των προσφύγων για επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες, τόσο στο Παλαίκυθρο όσο και στα κατεχόμενα χωρία και τις πόλεις μας, μέσα συνθήκες ασφάλειας και ελευθερίας.

Στο Παλαίκυθρο, υπάρχουν τα ερείπια Βυζαντινού ναού που είναι αφιερωμένος στην Αγία Μεγαλόμαρτυρα Αικατερίνη, γι’ αυτό τελέστηκαν εορτές και πεντάρτυ προς τιμήν της Αγίας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκαν το ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου Οικονόμου Μηνά Θεοδούλου, ως επίσης και των αειμνήστων Ιερέων, Επιτρόπων, Κοινοταρχών, των Μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου, των Διδασκάλων και πάντων των αειμνήστων Παλαικυθριτών. Ο Αρχιμανδρίτης Παναγιώτης Χριστοδούλου, συμπροσευχήθηκε στις εορτές και στα μνημόσυνα.

Η Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου κυρία Ειρήνη Γαβριήλ, με τις ευλογίες του Θεοφιλεστάτου, εξεφώνησε ομιλία.

Κείμενο: Αρχιμ. π. Παναγιώτης Χριστοδούλου, Εκκλ. Επίτροπου Παναγίας Γαλακτοτροφούσης Παλαικύθρου
Φωτογραφία: Ανδρέας Κοσιάρης, Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Οι εκτοπισμένοι Παλαικυθρίτες τίμησαν την Αγία Αικατερίνη»:

Δεν θα εορτάσει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Καστορίας
Εορτή Προφήτου Σοφονία
Αρνητικός στον κορωνοϊό ο Εδέσσης Ιωήλ
Μεσογαίας Νικόλαος: Χρειαζόμαστε τους ναούς μας ανοιχτούς
Κεκλεισμένων των θυρών η Πανήγυρις Αγίας Βαρβάρας στα Τρίκαλα
Αργολίδος Νεκτάριος: Η πανούκλα και ο covid-19

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο