Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Γέροντας Ελισσαίος Σιμωνοπετρίτης: Οι Αρετές και η καλλιέργεια αυτών (ΦΩΤΟ)

Γέροντας Ελισσαίος Σιμωνοπετρίτης: Οι Αρετές και η καλλιέργεια αυτών (ΦΩΤΟ)

Γέροντας Ελισσαίος Σιμωνοπετρίτης: Οι Αρετές και η καλλιέργεια αυτών (ΦΩΤΟ)
http://www.imkastorias.gr/media/k2/items/cache/
f91ed22a5893e89cb733416d56a8c736_XL.jpg

Γέροντας Ελισσαίος Σιμωνοπετρίτης: Οι Αρετές και η καλλιέργεια αυτών (ΦΩΤΟ)

Ο Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελέσθηκε την Κυριακή Δ΄ των Νηστειών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, συμπροσευχομένων από του παραθρονίου του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Ελισσαίου Σιμωνοπετρίτου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, και από του Ιερού Βήματος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Στεφάνου Ρήνου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου, με την παρουσία πολλών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τεμάχιο λειψάνου του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου μεταφέρθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς, το οποίο ετέθη στο κέντρο του Ναού, προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Αρχιμ. Ελισσαίος Σιμωνοπετρίτης, ο οποίος ομίλησε με θέμα: «Οι Αρετές και η καλλιέργεια αυτών κατά τον Άγιο Ιωάννη, συγγραφέα της Κλίμακος», αναφερόμενος επιγραμματικά στον Βίο και την Πολιτεία του Αγίου και εκτενώς στο περιεχόμενο της Κλίμακος των Αρετών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τον Γέροντα Ελισσαίο για την ομιλία του και την πνευματική τροφοδοσία στο πολυπληθές Εκκλησίασμα, αναφερόμενος επίσης στον πνευματικό σύνδεσμο με την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας και τον πολιό Γέροντα Αιμιλιανό Σιμωνοπετρίτη, Προηγούμενο της ως άνω Ιεράς Μονής, από την εποχή της διακονίας του στην Μοναχική Πολιτεία των Μετεώρων.

Στο τέλος του Κατανυκτικού Εσπερινού, το Εκκλησίασμα πέρασε και έλαβε την ευχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους καθώς επίσης και ένα φυλλάδιο πνευματικής οικοδομής.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Γέροντας Ελισσαίος Σιμωνοπετρίτης: Οι Αρετές και η καλλιέργεια αυτών (ΦΩΤΟ)»:

Αγρυπνία του Μεγάλου Κανόνος στην Παναγούδα Θεσσαλονίκης
Εορτή Αγίου Ευψυχίου που μαρτύρησε στην Καισαρεία
Σήμερα στο Βόλο τεμάχιο της Αγίας Ζώνης
Αγρυπνία Ακαθίστου Ύμνου στη Θήβα

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο