Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ένα μνημείο για τρεις Ήρωες στη Λέρο

Ένα μνημείο για τρεις Ήρωες στη Λέρο

Ένα μνημείο για τρεις Ήρωες στη Λέρο

Ένα μνημείο για τρεις Ήρωες στη Λέρο

Την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο Λακκί της Λέρου, επί τη μνήμη της εορτής των Αγίων Πατέρων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, ετέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π. Δαμασκηνού και του π. Νικολάου (εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως), παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών της νήσου και αρκετών πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ετελέσθη Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους τρεις ήρωες-πεσόντες στη νήσο Κίναρο, υποπλοιάρχους Αναστάσιο Τουλίτση, Κωνσταντίνο Πανανά και ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου. Οι τρεις ήρωες αξιωματικοί, την 11η Φεβρουαρίου 2016, έπεσαν εν ώρα καθήκοντος υπέρ πατρίδος, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε σε απόκρυμνη πλαγιά της Κινάρου, κατά την εκτέλεση άσκησης.

Μετά το Μνημόσυνο ο Μητροπολίτης οι Αρχές, πολιτικές και στρατιωτικές, και όλο το εκκλησίασμα, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας, έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Ο Μητροπολίτης σε σύντομη ομιλία αναφέρθηκε στα νέα παλικάρια, τους ήρωες του πολεμικού ναυτικού μας, που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα εν ώρα καθήκοντος, και συνεχάρη τον Δήμαρχο Μ.Κόλια και το Δημοτικό Συμβούλιο για την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να κατασκευαστεί το Μνημείο αυτό, αλλά και να μαθαίνουν οι νέοι τα κατορθώματα των ηρώων που θυσιάζονται για την Πατρίδα μας.

Αμέσως μετά, και περί ώρα 11η πρωϊνή, στον κεντρικό λιμένα του Λακκίου Λέρου, έλαβε χώρα η τελετή αποκαλυπτηρίων του Μνημείου των τριών πεσόντων αξιωματικών.

Ο Μητροπολίτης, ετέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, των ιερέων π.Δαμασκηνού, π. Νικολάου και π.Γεωργίου, των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας της νήσου, των συγγενών των πεσόντων, και αρκετών συμπατριωτών μας.

Μετά το πέρας της Επιμνημοσύνου Δεήσεως, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου υπό του Σεβ.Μητροπολίτου Λέρου κ.Παϊσίου, του Δημάρχου Μ.Κόλια, του Αντιπεριφερειάρχου Ι.Θεμέλαρου και του Διοικητού ΥΝΤΕΛ πλοιάρχου Π.Φιλιππίδη. Η Ελληνική σημαία που κάλυπτε το Μνημείο απονεμήθηκε σε συγγενή της οικογενείας, του εκ Λέρου καταγομένου, ανθυπασπιστή Ελευθερίου Ευαγγέλου.

Κατόπιν έγιναν καταθέσεις στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Εν συνεχεία ο Δήμαρχος Μ.Κόλιας σε σύντομη ομιλία του ανεφέρθη στους τρεις ήρωες πεσόντες, τονίζοντας ότι «έπεσαν εν ώρα καθήκοντος εν καιρώ ειρήνης, όμως σε συνθήκες ασκήσεως πολέμου υπερασπιζόμενοι την πατρίδα».

ΑΘΑΝΑΤΟΙ !

Επιμέλεια-φωτογραφίες: Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ένα μνημείο για τρεις Ήρωες στη Λέρο»:

Η εορτή της Αγίας Μαρίνης στις Βρυξέλλες
Φθιώτιδος Συμεών: Τα καλύτερα λόγια είναι οι πράξεις μας
Καραϊσκάκεια 2021 στην Σκουληκαριά Άρτης
Τον Νοέμβριο στην Κούβα ο Οικουμενικός Πατριάρχης
Πανήγυρις Παρεκκλησίου Προφήτου Ηλιού Γρεβενών

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο