Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ένας Ναός ανακαινίζεται στην Ι.Μ. Κινσάσας

Ένας Ναός ανακαινίζεται στην Ι.Μ. Κινσάσας

Ένας Ναός ανακαινίζεται στην Ι.Μ. Κινσάσας
Ένας Ναός ανακαινίζεται στην Ι.Μ. Κινσάσας
http://pa-imka.org/images/2018/06A/vsig_images/I00019_787_590_90.jpg

Ένας Ναός ανακαινίζεται στην Ι.Μ. Κινσάσας

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας

Μετά από πολύωρο ταξίδι κατέφθασε στην Bena – Leka του Κεντρικού Kasai ο Πατριαρχικός Επίτροπος Κανάγκα και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας Αρχιμανδρίτης Θεοδόσιος Τσιτσιβός μαζί με την συνοδεία του, Αρχιμανδρίτη Χαρίτωνα Musungayi, Πρωτοπρεσβύτερο Παύλο Mukengeshayi και με άλλους συνεργάτας της ιεραποστολής.

Πρώτος σταθμός το χωριό Nsantu όπου ο Ναός – χορτοκαλύβα προς τιμήν του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου. Εκεί μας περίμεναν οι πιστοί με επικεφαλής τον αρχηγό του χωριού όπου τυγχάνει να είναι και Ορθόδοξος. Μας υποδέχτηκαν με πολύ χαρά και μέσα στον ταπεινό αυτό Ναό έψαλαν, ενώ στην συνέχεια εμείς απευθύναμε πνευματικούς λόγους στους πιστούς.

Μετά από κοπιώδη ταξίδι φθάσαμε στον τελικό μας προορισμό στην ενορία του Αγίου Νικολάου Bena- Leka όπου τύχαμε μεγάλης και συγκινητικής υποδοχής. Αφού έψαλαν, τραγούδησαν και μας προσέφεραν τοπικά προϊόντα ως δώρα, εμείς τους μιλήσαμε με λόγια αγάπης αλλά και τονωτικά για την πίστη τους. Βεβαίως μεταφέραμε σε όλους τους πιστούς τις ευλογίες τόσο του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεοδώρου του Β’ όσο και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Νικηφόρου.

Τους ενημερώσαμε για την ανακαίνιση που ήδη άρχισε και για την κατασκευή νέου καμπαναριού αφού το παλαιό κρίνεται άκρως επικίνδυνο.

Οι εργασίες χρηματοδοτούνται από τον δωρητή των Ναών που ανακαινίσθηκαν στην Κανάγκα κύριον Κωνσταντίνον Γαλάνη.

Επιτηρήσαμε τις αρχικές εργασίες, δώσαμε κατευθύνσεις, συνομιλήσαμε με τους πιστούς και την επομένη ημέρα πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Σχετικά άρθρα με «Ένας Ναός ανακαινίζεται στην Ι.Μ. Κινσάσας»»:

Πανήγυρις Αγίας Κυριακής στην Αγία Κυριακή Τρικάλων
Εκκλησία Κρήτης: «Η Μακεδονία είναι μια, Ελληνική και αδιαπραγμάτευτη»
Τι σημαίνει χωρισμός Εκκλησίας και Κράτους;
Άγιος Υάκινθος ο κουβικουλάριος
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος δεξιώθηκε απόφοιτους μαθητές

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο