Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θαυματα » Θαύμα Αγίου Σπυρίδωνα την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου

Θαύμα Αγίου Σπυρίδωνα την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου

Θαύμα Αγίου Σπυρίδωνα πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου

Θαύμα Αγίου Σπυρίδωνα πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου

Το Θαύμα Αγίου Σπυρίδωνα που γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, η διάσωση της Κέρκυρας για δεύτερη φορά από την πανώλη.

Η τρομερή επιδημία της πανώλης, παρουσιάστηκε και δεύτερη φορά στην Κέρκυρα μετά από σαράντα περίπου χρόνια, το 1673 μ.Χ. Και τούτη τη φορά η αρρώστια ξαπλώθηκε γρήγορα σε πόλεις και χωριά. Τα κρούσματα υπήρξαν πάμπολλα. Το δρεπάνι του θανάτου θέριζε κι αυτή τη φορά καθημερινά ένα μεγάλο αριθμό από τους κατοίκους.

Στις παρακλήσεις του λαού του ο θαυματουργός άγιος Σπυρίδων έσπευσε να ανεβάσει και πάλι στον θρόνο της θείας Μεγαλωσύνης, τη συντριβή και τα δάκρυα του πιστού λαού μαζί με τα δικά του και να εκζητήσει και να λάβει τάχιστα το ουράνιο έλεος και τη σωτηρία του. Τα λόγια του Πνεύματος του Θεού «επικάλεσαί με εν ημέρα θλίψεώς σου και εξελούμαί σε και δοξάσεις με» (ψαλμ. μθ’, 15) βρήκαν και στην περίπτωση αυτή πλήρη την εφαρμογή τους.

Στις ικεσίες του θείου ιεράρχη και του μετανοημένου λαού η απάντηση δεν άργησε να δοθεί. Τα κρούσματα μέρα με τη μέρα ελαττώθηκαν στο ελάχιστο και τις τελευταίες μέρες του Οκτώβρη σταμάτησαν απότομα. Κι αυτή τη φορά στην κορυφή του καμπαναριού για τρεις νύχτες έβλεπαν οι πιστοί ένα σταθερό φως, και μέσα σ’ αυτό το υπερκόσμιο φως, τον θαυματουργό άγιο να αιωρείται και μ’ ένα Σταυρό στο χέρι να καταδιώκει ένα κατάμαυρο φάντασμα, την αρρώστια, που προσπαθούσε να αποφύγει τον άγιο και να σωθεί.

Η ευγνωμοσύνη κι οι ευχαριστίες του πιστού λαού υπήρξαν και πάλι μεγάλες. Με θέσπισμα της Ενετικής διοικήσεως καθιερώθηκε από τότε κάθε πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου να γίνεται πανηγυρική και παλλαϊκή λιτάνευση του ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, για να θυμάται ο λαός κι ιδιαίτερα η νέα γενεά τον αληθινό και άγρυπνο προστάτη και Σωτήρα της.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Σχετικά άρθρα με «Θαύμα Αγίου Σπυρίδωνα πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου»:

Παρακλητικός Κανών Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού Επισκόπου Τριμυθούντος
Θαύμα Αγίου Σπυρίδωνα σώζει την Κέρκυρα
Θαύμα Αγίου Σπυρίδωνα σώζει την Κέρκυρα από την πανώλη
Εορτή Οσίου Ιωαννίκιου του Μεγάλου «του εν Ολύμπω»
Εορτή Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη του Ομολογητού
Ευαγγέλιο Κυριακής Ε´ Λουκά 4-11-2018

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο