Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Λαμπρός εορτασμός Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στη Μονή του Πάρνωνα

Λαμπρός εορτασμός Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στη Μονή του Πάρνωνα

http://www.immspartis.gr/wp-content/uploads/2018/04/DSC00047-2.jpg

Λαμπρός εορτασμός Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στη Μονή του Πάρνωνα

Την μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των εν τη λίμνη της Σεβαστείας μαρτυρησάντων εόρτασε την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 η Εκκλησία και στην Ιερά Μητρόπολή πανηγύρισε με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια η ιστορική φερώνυμη Ιερά Μονή.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου και με τη συμμετοχή του σεπτού Ποιμενάρχη κ. Ευσταθίου καθώς και πλειάδας κληρικών απ’ όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια. Κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής ο Σεβ. Μητροπολίτης παρουσίασε στους παρευρισκόμενους πιστούς τον προσκεκλημένο Μητροπολίτη μιλώντας με επαινετικά λόγια για το πνευματικό του έργο και την αρχιερατική διακονία του στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Παίρνοντας τον λόγο ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξανδρος ευχαρίστησε θερμά τον σεπτό Ποιμενάρχη για την ευκαιρία που του έδωσε να χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό της ιστορικής Μονής του Πάρνωνα. Στη συνέχεια απηύθυνε λόγο πνευματικής οικοδομής αναφερόμενος στους τιμώμενους Αγίους και στα διδάγματα που μπορούμε να αντλήσουμε από την βαθιά πίστη τους και τον μαρτυρικό θάνατό τους.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου. Ο Σεβασμιώτατος στην μεστή νοημάτων ομιλία του αναφέρθηκε στο μαρτύριο των Αγίων Τεσσαράκοντα, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοπρεπή και γενναία στάση των μητέρων τους θέλοντας με αυτό τον τρόπο να υπογραμμίσει την διαχρονική σπουδαιότητα του ρόλου της μάνας στην κοινωνία. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα να έχει την ευλογία και την προστασία των τιμώμενων Αγίων.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος απένειμε, έπειτα από εισήγησή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής π. Εφραίμ Μιλτιάδου, το οφίκκιο του Αρχιμανδρίτη στον ιερομόναχο π. Μελέτιο Σουσούνη, για τον οποίο μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια τονίζοντας την υπακοή, τη σύνεση και την ταπεινοφροσύνη του.

Ακολούθως, ως είθισται, προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Σχετικά άρθρα με «Λαμπρός εορτασμός Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στη Μονή του Πάρνωνα»:

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγίου Λουκά του Ιατρού στα Βάγια
Η 70η επέτειος ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου
Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στη Σεβάστεια
Λείψανο του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία στην Καλογραίζα
Ο π. Εφραίμ Σιμωνοπετρίτης ομιλητής στην Λάρισα
Προηγιασμένη στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Υψηλάντη

Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Αγρυπνίες

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις