Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ο Εορτασμός της Παναγίας Παραμυθίας στην Κόρινθο

Ο Εορτασμός της Παναγίας Παραμυθίας στην Κόρινθο

Ο Εορτασμός της Παναγίας Παραμυθίας στην Κόρινθο

Ο Εορτασμός της Παναγίας Παραμυθίας στην Κόρινθο

Εορτάστηκε κι εφέτος στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου η Ι. Πανήγυρις της Παναγίας της Παραμυθίας, το ακριβές αντίγραφοτης θαυματουργού Εικόνος της Oποίας βρίσκεταιστο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, εντός του περιβόλου του Επισκοπείου, στην Κόρινθο.

Την παραμονή της εορτής Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από Κληρικούς, συνεργάτες του στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως και τους Διακόνους του χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στο ως άνω Ι. Παρεκκλήσιο. Πριν την απόλυση της Ι. Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε τον στίχο εκ του Ι. Ψαλτηρίου «τὸ πρόσωπόν σου λιτανεύσουσιν οἱ πλούσιοι τοῦ λαοῦ» (Ψαλ. 44, 13) και αφού αναφέρθηκε σε τοπικές παραδόσεις και έθιμα ανά την Ελλάδα,όπου οι Ι. Εικόνες τίθενται σε Ιερά Δημοπρασία προκειμένου ο πλειοδότης να Λιτανεύσει την Εικόνα,επεσήμανε ότι πλούσιοι δεν είναι οι έχοντες περιουσία και χρήματα αλλά όσοι αγωνίζονται για να «πλουτίσουν» από τις αρετές και να ομοιάσουν στην Παναγία μας, ώστε να καταστούν μακάριοι κατά το Ευαγγελικό «μακάριοι οἱ πτωχοὶ τῷ πνεύματι, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν» (Ματ. ε΄, 3), καθώς ο πτωχός τω πνεύματι είναι ο ταπεινός, ευσεβής και αγωνιζόμενος τον αγώνα τον καλό Χριστιανός. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να σκέπει και να παραμυθεί πάντοτε τους πιστούς και ταπεινούς και όλον τον κόσμο!

Την επομένη το πρωί, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία,πλαισιούμενος από τους Συνοδούς του Κληρικούς και τους Διακόνους του. Στην ομιλία του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην τρέχουσα επικαιρότητα και στις ζοφερές ημέρες που ζούμε τονίζοντας ότι η περιβόητη αλλαγή στις υπάρχουσες τρομακτικές συνθήκες διαβίωσης μπορεί να προέλθει μόνον μέσω της μετανοίας και της σύμφωνα με την Χριστιανική Διδασκαλία διαβίωσης. Εάν έχουμε πρότυπο την Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, την επικαλούμαστε και αγωνιζόμαστε να αποκτήσουμε όλες τις αρετές που Εκείνη έχει, η ζωή μας θα αλλάξει «ρότα» και πολλά ευχάριστα πράγματα θα αρχίσουν να συμβαίνουν, αφού η Παναγιά των Ελλήνων και των Ορθοδόξων, θα γίνει σύμμαχός μας. Παράλληλα, ευχήθηκε στον Διάκονο π. Γεώργιο Μαρινάκη, ο οποίος εόρταζε την τρίτη επέτειο από την εις Διάκονον Χειροτονία του, να είναι Παναγιοσκέπαστος και να διακονεί με επιμέλεια τον Λαό του Θεού. Τέλος και ενώπιον του Ι. Εικονίσματος της Παναγίας της Παραμυθίας ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε ευχές υπέρ αναρρώσεως των ασθενούντων από την λοιμική νόσο του κορωνοϊού και υπέρ υγείας του σύμπαντος κόσμου!

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ο Εορτασμός της Παναγίας Παραμυθίας στην Κόρινθο»:

Ονομαστήρια Μητροπολίτου Ιωαννίνων Μαξίμου
Κρούσματα κορωνοϊού στο Σουρλίγκειο ίδρυμα της Μητροπόλεως Δημητριάδος
Εορτή Αγίων Ιωάννου και Γεωργίου των Χοζεβιτών στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Εορτή Παναγίας Παραμυθίας στη Μητρόπολη Κισάμου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις