Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Παναγίας Παραμυθίας στη Μητρόπολη Κισάμου

Εορτή Παναγίας Παραμυθίας στη Μητρόπολη Κισάμου

Εορτή Παναγίας Παραμυθίας στη Μητρόπολη Κισάμου

Εορτή Παναγίας Παραμυθίας στη Μητρόπολη Κισάμου

Την σύναξη της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Παραμυθίας εόρτασε η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος, καθώς πιστό αντίγραφο Της φυλάσσεται εις την Ι. Μονή· ευλογία της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, όπου ευρίσκεται και η θαυματουργός Εικόνα Της.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος τέλεσε, αφ΄ εσπέρας, νυκτερινή Θεία Λειτουργία, την δε κυριώνυμο ημέρα την Ιερά Παράκληση Της.

Στον σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε: «Στους παγερούς καιρούς μας όπου εψύγη όχι μόνον το σώμα αλλά, κυρίως, η καρδία, εψύγη η αγάπη από την πνευματική ένδεια και πτωχεία, η σημερινή ημέρα της εορτής της Παναγίας της Παραμυθίας, της γλυκιάς μας Μάνας όπου η ανοιχτή αγκαλιά Της χωρεί τον κόσμο όλο· έρχεται ως βάλσαμο και παρηγοριά, ως ελπίδα και απαντοχή, ως φως και ελπίδα. Να παρηγορήσει, στηρίξει, ενδυναμώσει και ελαφρύνει το φορτίο της ζωής. Πρέσβειρα υπέρ πάντων ημών. Δι΄ όσους ελεύθερα και αληθινά προσφεύγουμε και προστρέχουμε κάτω από το μαφόριο Της, έρχεται να απαλύνει τον πόνο μας, να σφουγγίσει τα δάκρυα μας, να καλλύνει την ζωή μας, να διαλύσει τα σκοτάδια της αμφισβήτησης, να γαληνέψει τις καρδιές μας, να βεβαιώσει την αγάπη του Μονογενούς Υιού Της για τα δημιουργήματα Του. Ευγνώμονα ευχαριστούμε τον Καθηγούμενο της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ και την ευλογημένη συνοδεία του που, δώρο πολύτιμο και ακριβό, προσέφεραν πιστό αντίγραφο της ιεράς και θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Παραμυθίας σε τούτο το ιερό παλλάδιο, αφιερωμένο εις την Θεοτόκο Μαρία. Δόξα τω Θεώ και δια τούτη την μεγάλη ευλογία και ευεργεσία Του!», κατέληξε Επίσκοπος, ο οποίος τόσο κατά την νυκτερινή Θεία Λειτουργία, όσο και κατά την Ιερά Παράκληση ανέπεμψε δέηση, ενώπιον της ιεράς Εικόνος: «υπέρ αναρρώσεως των υπό της πανδημίας κατατρυχομένων αδελφών ημών, ενισχύσεως και φωτισμού των ιατρών, νοσηλευτών και διακόνων της υγείας». Πλήθη προσκυνητών προσήλθαν, το εόρτιο διήμερο, στην Ιερά Μονή δια προσκύνηση και συμμετοχή, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Παναγίας Παραμυθίας στη Μητρόπολη Κισάμου»:

Εκοιμήθη η μοναχή Ανυσία της Μονή Τατάρνης
Φθιώτιδος Συμεών κοντά σε εορτάζοντες Ιερείς της Μητροπόλεως
Μόρφου Νεόφυτος: Πως περάσαμε τις πρώτες εξετάσεις…
Εκοιμήθη ο Γέροντας Χρυσόστομος Καθηγούμενος της Μονής Οσίου Νικοδήμου
Εορτή Αγίου Τιμοθέου του Αποστόλου
Εορτή Αγίου Αναστασίου του Πέρσου του Οσιομάρτυρα

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις