Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή της Αγίας Μαρίνης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Άνδρου

Η Εορτή της Αγίας Μαρίνης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Άνδρου

Η Εορτή της Αγίας Μαρίνης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Άνδρου

Η Εορτή της Αγίας Μαρίνης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Άνδρου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε το πρωί του Σαββάτου, εν πληθούση Εκκλησία, στο Καθολικό της εν Άνδρω Ιεράς Μονής της Αγίας Μαρίνης, την οποία ιδιαιτέρως τιμά ο λαός της Άνδρου, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου, Αρχιμ. Κυπριανού, του συμμοναστού του, Αρχιμ. Χερουβείμ, της Ηγουμενευούσης της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής, Μοναχής Παρθενίας, και με την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, του Επάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρη, του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη, του Αντιδημάρχου κ. Δημητρίου Γιαννίση, του Διοικητή της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου, του Λιμενάρχου, του Διοικητού της Εθνοφυλακής Άνδρου, Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άνδρου και πλήθους πιστών από την Άνδρο, την Ελλάδα, την Κύπρο, οι οποίοι παρηκολούθησαν με τάξη και προσοχή τη Θεία Λειτουργία, τους ύμνους της οποίας απέδωσε μελωδικότατα η Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού Κύπρου «Ρωμανός ο Μελωδός», υπό τη διεύθυνση του Χοράρχη, Πρωτοπρ. Νικολάου Λυμπουρίδη.

Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στο θάρρος, ως Χριστιανική αρετή και ως αναγκαία προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής, υπενθυμίζοντας την διαβεβαίωση του Κυρίου «θαρρείτε, εγώ νενίκηκα τον κόσμον», αλλά και την προτροπή του στον παραλυτικό «θάρσει, τέκνον», και τονίζοντας ότι η σήμερα τιμώμενη Αγία Μαρίνα με θάρρος οδηγήθηκε στο μαρτύριο, ως συνειδητή επιλογή ζωής με προοπτική την αιωνιότητα!

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πέριξ της Ιεράς Μονής, λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος Παναγίας της Παραμυθίας, προσφορά του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου,και της Ιεράς Εικόνος και λειψάνου της Αγίας Μαρίνης, κατά την οποία αναπέμφθηκε δέηση υπέρ ταχείας απαλλαγής από την απειλή της πανδημίας! Οι Εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τον Εθνικό Ύμνο και με την παράθεση Μοναστηριακής δοχής.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή της Αγίας Μαρίνης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Άνδρου»:

Κυριακή των Αγίων Πατέρων στην Άρτα
Εορτή Αγίου Αιμιλιανού του μάρτυρα
Η Εορτή της Αγίας Μαρίνης στη Σύμη
Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Ζαφείρης
Εξήλθε από το νοσοκομείο ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός
Στην Παναγία Σουμελά φέτος ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο