Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή της Αγίας Παρασκευής στη Σύρο

Η Εορτή της Αγίας Παρασκευής στη Σύρο

Η Εορτή της Αγίας Παρασκευής στη Σύρο

Η Εορτή της Αγίας Παρασκευής στη Σύρο

Στον εμβληματικό και ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στην Αληθινή της Σύρου, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σύρου και Εφημερίων του νησιού και την παρουσία του Προέδρου της ΟΝΕΧ κ. Πάνου Ξενοκώστα, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Άνω Σύρου κ. Πέτρου Ραουζαίου, της διατελεσάσης Δημοτικής Συμβούλου κας Άννας Βαφία, του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαζαρέτων κ. Παρασκευά Ζαχαρία και πλήθους πιστών προσκυνητών, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Στην ομιλία του, εξ αφορμής της σημερινής ευαγγελικής περικοπής, υπογράμμισε ότι ο Κύριος γνώριζε πως, οι αναφερόμενοι σ’ Αυτόν τυφλοί μπορεί να μην έβλεπαν με τα σωματικά τους μάτια τον κτιστό κόσμο, «έβλεπαν», όμως, με τα μάτια της ψυχής τους την άκτιστη δόξα του Θεού, γι΄ αυτό και τους εθεράπευσε.

Τόνισε δε ότι η σωματική όραση με την πάροδο των χρόνων φθίνει και τα υλικά μάτια μας, των οποίων ιατήρας είναι η σήμερα τιμώμενη Αγία Παρασκευή, εξασθενούν, αλλά η πνευματική ενόραση παραμένει αναλλοίωτη και τα μάτια της ψυχής φθίνουν μόνο όταν το θελήσει ο άνθρωπος, απομακρυνόμενος από το Θεό.

Ευχαρίστησε, τέλος, και πάλι το φιλάγιο και φιλάνθρωπο ζεύγος των Μεγάλων Ευεργετών Μαρίνας και Αθανασίου Μαρτίνου και τους προσελθόντες πιστούς, και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, για την παρουσία τους.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή της Αγίας Παρασκευής στη Σύρο»:

Αρνητικά τα τεστ για κορωνοϊό στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Σάμου
Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στο Παρίσι
Πανήγυρις Μονής Αγίου Παντελεήμονος στη Πετρούπολη
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Όσα κι αν προγραμματίσουμε για το μέλλον, αν δεν ευλογήσει ο Θεός, δεν θα υλοποιηθούν!
Πατρών Χρυσόστομος: Αγιά Σοφιά είσαι δικιά μας
Αγρυπνία Αγίου Παντελεήμονος στα Τρίκαλα

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο