Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αγίων Αναργύρων και χειροτονία Διακόνου στην Μητρόπολη Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Εορτή Αγίων Αναργύρων και χειροτονία Διακόνου στην Μητρόπολη Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Εορτή Αγίων Αναργύρων και χειροτονία Διακόνου στην Μητρόπολη Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Εορτή Αγίων Αναργύρων και χειροτονία Διακόνου στην Μητρόπολη Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου Καστοριάς εορτάστηκε φέτος η μνήμη των θαυματουργών και ιαματικών Αγίων Αναργύρων. Πλήθος πιστών συνέρρευσαν στην Ιερά Μονή από νωρίς για να καταθέσουν τα αιτήματά τους στους αγαπημένους τους Αγίους.

Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ενώ συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Φλωρίνης π. Νικηφόρος, οι Ηγούμενοι των Ιερών Μονών Μαυριωτίσσης και Αγίων Αναργύρων, π. Νεκτάριος και π. Ευλόγιος αντίστοιχα και πλήθος Ιερέων που έσπευσαν να τιμήσουν τους Αγίους Αναργύρους.

Η φετινή πανήγυρη είχε ιδιαίτερα πανηγυρικό χαρακτήρα, μιας και τελέστηκε η εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού της Μονής, π. Πορφυρίου Καράτζιου, ο οποίος επί σειρά ετών ήταν Μοναχός της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους. Ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε με θερμά λόγια τόσο στον νεοχειροτονούμενο, όσο και στους γονείς του, τον π. Γεώργιο, Κληρικό της Μητροπόλεως και την πρεσβυτέρα του. Του επισήμανε την ευλογία που αποτελεί για κάθε άνθρωπο να εισέρχεται στην Ιερωσύνη και, αναφερόμενος στον βίο των Αγίων Αναργύρων, τον παρότρυνε να έχει πάντοτε στην ζωή του τα τρία φάρμακα που συνιστούν οι Άγιοι : τον φόβο του Θεού, την προσευχή και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα και πριν την απόλυση, ανακοινώθηκε και η επικείμενη εις Πρεσβύτερον χειροτονία του, προκειμένου να εξυπηρετεί τις ιερατικές ανάγκες της Μονής δίπλα στον Ηγούμενο π. Ευλόγιο, όσο και τις εφημεριακές ανάγκες των γύρω χωριών.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίων Αναργύρων και χειροτονία Διακόνου στην Μητρόπολη Καστοριάς (ΦΩΤΟ)»:

Την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 συνέρχεται η ΔΙΣ
Εορτή Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στη Μητρόπολη Βεροίας (ΦΩΤΟ)
Εορτή Αγίων Ακίνδυνου, Αφθόνιου, Πηγάσιου, Ελπιδηφόρου, Ανεμπόδιστου
Αγρυπνία Αγίου Νεκταρίου στο Παλαιόκαστρο Θεσσαλονίκης
Πανήγυρις Τοπικών Αγίων της Μητροπόλεως Νεαπόλεως

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο