Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αγίων Επτά Παίδων Μακκαβαίων στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Εορτή Αγίων Επτά Παίδων Μακκαβαίων στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Εορτή Αγίων Επτά Παίδων Μακκαβαίων στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Εορτή Αγίων Επτά Παίδων Μακκαβαίων στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
https://www.flickr.com/photos/mitropolilagada/
48424835222/in/album-72157710012499471/

Εορτή Αγίων Επτά Παίδων Μακκαβαίων στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Το εσπέρας της 31ης Ιουλίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, επί τη εορτή της Μνήμης των Επτά Παίδων Μακκαβαίων, της μητρός αυτών Σολομονής και του διδασκάλου αυτών Ελεαζάρου, εις φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο το οποίο και βρίσκεται στην διασταύρωση των δρόμων του Κολχικού και των Πέντε Βρύσεων με κατεύθυνση προς το Σοχό.

Το γραφικό Εξωκλήσι των επτά Μακκαβαίων Παίδων αποπερατώθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κυρό Νεκτάριο, όταν διακονούσε ως Ιεροκήρυκας την Μητρόπολη Λαγκαδά και με την αμέριστη βοήθεια και με πολλή αγάπη από τους κατοίκους της περιοχής του Λοφίσκου, εις ανάμνηση του γνωστού και μεγάλου Μοναστηρίου του χωριού Ιντζεκιοϊ της περιοχής των Γανοχώρων της Ανατολικής Θράκης, ενώ η φερώνυμος Ιερά Εικόνα των Επτά Παίδων, διασώθηκε από την ιστορική Μονή των Μακκαβαίων, από τους προγόνους μας, όταν αυτοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους 12 Οκτωβρίου 1922, και τώρα φυλάσσεται εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κρυονερίου.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού παρέστησαν, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Χαράλαμπος Αϊβαζίδης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και των Τοπικών Κοινοτήτων και της Ομογένειας εκ της Αυστραλίας, καθώς και αρκετός κόσμος, ως επί το πλείστον Θρακιώτες στην καταγωγή.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επίκαιρα περί της σημερινής εορτής και της δύναμης της Πίστεως που επέδειξαν οι Άγιοι Παίδες, ενώ παράλληλα στάθηκε και στο παράδειγμα ως προτύπου μητρός για την σημερινή εποχή της Αγίας Σολομονής.

Οι ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις της Μνήμης των Επτά Παίδων Μακκαβαίων κορυφώνονται κατά το έθος, την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, με την τέλεση της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, τις οποίες διοργανώνει από κοινού οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Κρυονεριου και Λοφίσκου, όπου εκτός από τα παραδοσιακά κεράσματα και γλυκά που προσφέρονται σε όλους του παρευρισκομένους, παρουσιάζονται και παραδοσιακοί θρακιώτικοι χοροί, καθώς και προβολές με την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής της Ανατολικής Θράκης, ενώ εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με την επιστροφή της Ιεράς Εικόνος των Επτά Παίδων Μακκαβαίων εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κρυονερίου.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίων Επτά Παίδων Μακκαβαίων στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)»:

Νέος Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας στον Μητροπολίτη Κορίνθου
Η Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στην Ευξεινούπολη Αλμυρού
Εξόδιος Ακολουθία ηγουμένου του Σαρανταρίου Όρους Γερασίμου (ΦΩΤΟ)
Πανηγυρικός Εσπερινός και λιτανεία για τον πολιούχο της Βεροίας Όσιο Αντώνιο (ΦΩΤΟ)
Αγρυπνία Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο