Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αγίων τεσσάρων Νεομαρτύρων στο Ρέθυμνο

Εορτή Αγίων τεσσάρων Νεομαρτύρων στο Ρέθυμνο

Εορτή Αγίων τεσσάρων Νεομαρτύρων στο Ρέθυμνο
Εορτή Αγίων τεσσάρων Νεομαρτύρων στο Ρέθυμνο
http://www.imks.gr/images/phocagallery/
18_4_martyres/thumbs/phoca_thumb_l_img_4189.jpg

Εορτή Αγίων τεσσάρων Νεομαρτύρων στο Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο, τόπος γεννήσεως και μαρτυρίου των Αγίων τεσσάρων Νεομαρτύρων: Αγγελή, Γεωργίου, Νικολάου και Εμμανουήλ, εόρτασε σεμνοπρεπώς και ιεροπρεπώς την ιερά μνήμη Των. Ως τόπος γεννήσεως των Αγίων Νεομαρτύρων είναι οι Μέλαμπες Αμαρίου και τόπος μαρτυρίου η πόλις του Ρεθύμνου, εκεί όπου σήμερα δεσπόζει μεγαλοπρεπής Ι.Ναός αφιερωμένος εις την μνήμη Των.

Προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, ο Επίσκοπος Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος μετείχε της καθιερωμένης λιτανεύσεως των Τιμίων Καρών των Αγίων Νεομαρτύρων, το εσπέρας της 28ης Οκτωβρίου. Της ιεράς λιτανεύσεως μετείχαν, επίσης, οι Σεβαμιώτατοι Μητροπολίτες: Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, Ιεραπύτνης & Σητείας κ. Κύριλλος, ως επίσης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης κ. Ευγένιος, με λόγους αγάπης και φιλαδελφείας χαιρέτισε, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους Αρχιερείς δια την συμμετοχή των και αναφέρθηκε εις τους εορταζόμενους Αγίους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: “… οι σήμερα τιμώμενοι Άγιοι εκπέμπουν μήνυμα ενότητας και καταλλαγής που έχουμε ανάγκη σε κάθε εποχή και εις τους καιρούς μας”. Εκπρόσωποι των Αρχών και πλήθος πιστών μετείχαν τόσο του Εσπερινού που προηγήθηκε, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης & Σητείας κ. Κυρίλλου, όσον και εις την ιερά λιτάνευση.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίων τεσσάρων Νεομαρτύρων στο Ρέθυμνο»:

Εορτή Αγίων Ζηνοβίου και Ζηνοβίας των αδελφών
Αγρυπνία Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου στη Μητρόπολη Μεσογαίας
Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Πάτρα
Με Εθνική Yπερηφάνια εορτάσθηκε η 28η Οκτωβρίου στη Λαμία
Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στη Μητρόπολη Άρτης

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο