Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αγίου Αμφιλοχίου στη Μητρόπολη Κισάμου

Εορτή Αγίου Αμφιλοχίου στη Μητρόπολη Κισάμου

Εορτή Αγίου Αμφιλοχίου στη Μητρόπολη Κισάμου

Εορτή Αγίου Αμφιλοχίου στη Μητρόπολη Κισάμου

Σεμνοπρεπώς και ιεροπρεπώς εορτάστηκε η ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Αμφιλοχίου, Επισκόπου Ικονίου στην Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, με επίκεντρο τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό· ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος, Βοηθός Επίσκοπος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, Αρχιγραμματεύς της Ι. Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης· συνευχομένων του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και του εορτάζοντος Ιεράρχου.

Συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες: Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάνου κ. Ανδρέας, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός και ο Επίσκοπος. Συνευχήθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και ο Βοηθός Επίσκοπος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Θεοφ. Επίσκοπος Ευμενείας κ. Ειρηναίος, Ηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Γουβερνέτου.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος, με λόγους ευχαριστιακούς, καλωσόρισε και μνημόνευσε, τόσο κατά τον Εσπερινό, όσο και κατά την Θεία Λειτουργία, τους συμμετέχοντες και συνευχομένους Σεβ. Μητροπολίτες και τους Θεοφ. Επισκόπους ως και όλους τους παρισταμένους σημειώνοντας: «Η ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Αμφιλοχίου, Επισκόπου Ικονίου, του μεγάλου αυτού Καππαδόκου πατρός, συνήγαγε πάντας ημάς κάτω από τους θόλους της Παναγίας Ευαγγελίστριας, του Ι. Μητροπολιτικού Ναού. Ο άγιος Αμφιλόχιος, έργω και λόγω, υπούργησε το μυστήριο της αληθείας και της ενότητας της Εκκλησίας. Σε καιρούς ταραχώδεις, αληθεύοντας εν αγάπη, ανάλωσε τον άπαντα βίο Του εις την διαφύλαξη της ενότητας της Εκκλησίας, με κέντρο το μόνο αιώνιο και αληθινό πρόσωπο, τον Χριστό.

Στους σημερινούς, επίσης ταραχώδεις και χαλεπούς καιρούς μας, την ενότητα αυτή οφείλουμε να διακονήσουμε και να διαφυλάξουμε ως την μόνη οδό σωτηρίας. Στην παραζάλη των ημερών μας πάψαμε, πολλοί από εμάς τους Κληρικούς, να μιλούμε και να δείχνουμε τον Χριστό και ασχολούμαστε με τον κορονοιό. Γίναμε όλοι ειδήμονες και εκφράζουμε γνώμη και άποψη επί θεμάτων που αφορούν την ιατρική και άλλες επιστήμες, λησμονώντας πως αποστολή μας είναι να οδηγούμε τον λαό του Θεού στην Βασιλεία Του και όχι να του προκαλούμε σύγχυση και ταραχή, καθώς όπως σημειώνει ο όσιος Ισαάκ ο Σύρος: «η ταραχή είναι όχημα του διαβόλου».

Θέσαμε «την άποψη μας» πάνω από την Εκκλησία, διαρρηγνύοντας την ενότητα Της και παρασύραμε, στην παραζάλη μας αυτή, ψυχές που εμπιστεύθηκαν την ζωή τους στο πετραχήλι μας. Χριστό Εσταυρωμένο και τούτο Αναστημένο ευαγγελίζεται η Εκκλησία και όχι ιατρικές συνταγές και συμβουλές. Το φωτεινό παράδειγμα του αγίου Αμφιλοχίου δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο που καλούμεθα να ακολουθήσουμε άπαντες, καθώς όπως σημειώνει και ο όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλιβίτης: «Όταν έλθει ο Χριστός στην καρδιά, η ζωή αλλάζει. Τα πάντα γίνονται παράδεισος. Γίνεσαι ειρηνικός, χαρούμενος, γεμάτος· ούτε μελαγχολία, ούτε αρρώστια, ούτε πίεση, ούτε άγχος, ούτε κατήφεια, ούτε κόλαση». Προσανατολισμένη λοιπόν στον Χριστό η ζωή μας, ενωμένοι στην Εκκλησία και τα κελεύσματα Της και όχι στις «απόψεις» και «γνώμες μας», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Τον Επίσκοπο χαιρέτισαν εκ μέρους των παρισταμένων Σεβ. Μητροπολιτών και Επισκόπων, με λόγους καρδιακούς και αγαπητικούς, εις τον Εσπερινό ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.Κύριλλος και εις την Θεία Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας. Συνευχήθηκαν Ιερείς εκ της Ι. Μητροπόλεως και εξ΄ άλλων Ι. Μητροπόλεων της Μεγαλονήσου, ο Αντιπεριφειάρχης Χανίων, ό Δήμαρχος Χανίων, όλοι οι Δήμαρχοι της Ι. Μητροπόλεως, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και λοιπών Αρχών και Φορέων και πλήθος πιστών, τηρουμένων των μέτρων της περιόδου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των αγωνιστών της Εθνικής Παλιγγενεσίας, με την συμμετοχή εκπροσώπων της Σχολικής Κοινότητας και Παραδοσιακών Συλλόγων.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίου Αμφιλοχίου στη Μητρόπολη Κισάμου»:

Διετές μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κυρού Γρηγορίου
Πανήγυρις Παρεκκλησίου Αγίου Στυλιανού στα Τρίκαλα
Η 16η επέτειος της Ενθρονίσεως του Πατριάρχου Ιεροσολύμων Θεοφίλου
Λαμπρά εορτάστηκε ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης στο Μοναστήρι που ασκήτευσε

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο