Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή του Αγίου Αρσενίου στην Πάρο

Η Εορτή του Αγίου Αρσενίου στην Πάρο

Η Εορτή του Αγίου Αρσενίου στην Πάρο

Η Εορτή του Αγίου Αρσενίου στην Πάρο

Με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Αρσενίου στη νήσο Πάρο.

Στην Ακολουθία, η οποία τελέσθηκε στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου (που βρίσκεται παραπλεύρως της Ιεράς Μονής Χριστού Δάσους-Αγίου Αρσενίου), χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, πλαισιούμενος από τους κληρικούς του νησιού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Αρσένιος Μελισσιανός. Προ του Δι’ ευχών ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μας αξίωσε φέτος η Χάρις του Θεού με τις πρεσβείες του προστάτου Αγίου Αρσενίου να έλθουμε φέτος σε αυτό τον τόπο τον ηγιασμένο «όπου έστησαν οι πόδες» του Αγίου και με άνεση και χωρίς δυσκολίες όπως υπήρξαν κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια, να λατρέψουμε τον Θεό απόψε και αύριο και να ψάλλουμε στον Άγιό μας, να προσκυνήσουμε την Τιμία Κάρα του και τα χαριτόβρυτα Λείψανά του.

Στην Ιερά Ακολουθία συμμετείχε ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, πλήθος κόσμου από την Πάρο και μια μεγάλη ομάδα προσκυνητών από τη Νάξο, στους οποίους ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να τους συνοδεύει πάντοτε η χάρις και η ευλογία του Οσίου, τα Ιερά του Λείψανα να είναι πάντοτε η πνευματική μας ενίσχυση και παραμυθία στους δυσκόλους καιρούς που ζούμε.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή του Αγίου Αρσενίου στην Πάρο»:

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στη Μητρόπολη Κυδωνίας
Η Εορτή των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου στη Βέροια
Πανήγυρις Αγίου Τρύφωνος Καματερού

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο