Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή του Αγίου Ευμενίου στη Μητρόπολη Πέτρας

Η Εορτή του Αγίου Ευμενίου στη Μητρόπολη Πέτρας

Η Εορτή του Αγίου Ευμενίου στη Μητρόπολη Πέτρας
Η Εορτή του Αγίου Ευμενίου στη Μητρόπολη Πέτρας
https://impeh.gr/wp-content/uploads/2019/09/P1400177.jpg

Η Εορτή του Αγίου Ευμενίου στη Μητρόπολη Πέτρας

Το εσπέρας της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον κοιμητηριακό Ιερό Ναό Αγίου Ευμενίου στις Τάπες.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε σχετικώς με τα χαρίσματα του Αγίου Ευμενίου, Επισκόπου Γορτύνης, όπως τα απαριθμεί ο Ιωσήφ ο Υμνογράφος, ο συντάκτης του ασματικού Κανόνος του Αγίου. «Ο Άγιος Ευμένιος προσπαθούσε να κάνει πράξη στη ζωή του όσα δίδαξε ο Χριστός και όσα άφησαν ως παρακαταθήκη οι ιδρυτές της Εκκλησίας της Κρήτης, οι Απόστολοι Παύλος και Τίτος. Όπως αναφέρει ο ιερός υμνογράφος διακρίθηκε διότι έγινε «δοχείον του Πνεύματος», είχε δηλαδή μέσα στην ψυχή και την καρδιά του την χάρη του Θεού, την οποία απέκτησε διά της ταπεινότητος, της διαρκούς ασκητικής διαθέσεως και της πνευματικής προσπαθείας.

Έτσι, όντας καθαρός, φωτισμένος και υγιής ψυχικά και πνευματικά, μπορούσε να κατανοήσει το Νόμο και το Θέλημα του Θεού και να το εφαρμόσει στη ζωή του. Κατά δε την αρχιερατεία του ως Επίσκοπος Γορτύνης δεν έπαψε ποτέ να κηρύσσει το Ευαγγέλιο Χριστού, να διδάσκει στους ανθρώπους την αληθινή πίστη, γι᾽ αυτό και ο Χριστός τον τίμησε δίδοντάς του το θαυματουργικό χάρισμα».

Στο πέρας του λόγου του, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους ευσεβείς χριστιανούς να μιμηθούν κατά το μέτρο του δυνατού τα χαρίσματα του εορτάζοντος Κρητικού Αγίου: «Να είμαστε ταπεινοί και να έχουμε συναίσθηση της αμαρτωλότητός μας για να μπορούμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα της ψυχής μας· διότι τότε θα έρθει η χάρις του Θεού και θα μας φωτίσει για το πώς πρέπει να πορευθούμε στη ζωή μας».

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή του Αγίου Ευμενίου στη Μητρόπολη Πέτρας»:

Τιμία Κάρα Αγίου Παρθενίου στη Θεσσαλονίκη
Δεντροφύτευση στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό Ναυπλίου (ΦΩΤΟ)
Μητροπολίτης Ιωαννίνων: Κανείς δεν θέλει ένα σχίσμα
Πανήγυρις Αγίου Ευσταθίου Νέας Ιωνίας

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις