Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η εορτή του Αγίου Ευστρατίου στην Πεύκη Αττικής

Η εορτή του Αγίου Ευστρατίου στην Πεύκη Αττικής

Η εορτή του Αγίου Ευστρατίου στην Πεύκη Αττικής

Η εορτή του Αγίου Ευστρατίου στην Πεύκη Αττικής

Η μνήμη των Αγίων Ευστρατίου, Αυξεντίου, Ευγενίου, Μαρδαρίου, Ορέστου και της Αγίας Παρθενομάρτυρος Λουκίας, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης Αρχιμ. π. Αχίλλειο Τσούτσουρα, τον άγοντα την ονομαστική του εορτή Αρχιερατικό Επίτροπο Πεύκης-Μεταμόρφωσεως Αρχιμ. π. Ευστράτιο Δελατόλα, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αμαρουσίου Αρχιμ. π. Τιμόθεο Κατάρα και ιερείς της περιοχής.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος Αρχιμ. π. Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος, ο Ιεροκήρυξ Αρχιμ. π. Νικάνωρ Κραγιάννης και ο σεβαστός και πολιός γέροντας π. Ευστράτιος Φελέκης, κτήτωρ του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης. Πρό της απολύσεως, διαβάστηκαν τα κόλλυβα των Αγίων. Ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα και λαμβάνοντας αφορμή από την ομολογία πίστεως των Αγίων Μαρτύρων, τόνισε την αξία της σταθερότητος στην πίστη και της εμπιστοσύνης στο θέλημα του Θεού, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί στους εορτάζοντες εφημερίους του Ναού.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η εορτή του Αγίου Ευστρατίου στην Πεύκη Αττικής»:

Εορτή Αγίων Πέντε Μαρτύρων στη Μητρόπολη Μαρωνείας
Ολοκληρώνονται οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα
13 Δεκεμβρίου: Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μαρδάριος και Ορέστης
Η Εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στα Χρούσσα της Σύρου

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο