Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή του Αγίου Φανουρίου στη Λέρο

Η Εορτή του Αγίου Φανουρίου στη Λέρο

Η Εορτή του Αγίου Φανουρίου στη Λέρο
Η Εορτή του Αγίου Φανουρίου στη Λέρο
https://www.im-leka.gr/images/2019LEROS/AGIOSFANOURIOS
LEROS2019/FANOURIOSLER27819_21.jpg

Η Εορτή του Αγίου Φανουρίου στη Λέρο

Με θρησκευτική λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Φανουρίου στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας.

Στον οικισμό του Ξηροκάμπου Λέρου, και στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου, την Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου κ.κ. Παϊσίου, συμμετέχοντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένων υπό του Ιερού Κλήρου της νήσου, αλλά και πολλών παρεπιδημούντων ιερέων, που βρέθηκαν στη Λέρο και τίμησαν με την παρουσία τους την ιερά πανήγυρη.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Φανουρίου, εις τον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού και εις τας οδούς του οικισμού του Ξηροκάμπου, προπορευομένης της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Το πρωί της Τρίτης 27 Αυγούστου, ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο μετ’ αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου κ.κ.Παϊσίου, συλλειτουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένων υπό των ιερέων π.Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, π.Σεργίου Γουρλά, εφημερίου του εορτάζοντος Ιερού Ναού και των ιεροδιακόνων π. Φιλοθέου εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Υερσέης και π. Ιωάννου εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την Θεία Λειτουργία ομίλησε καταλλήλως ο Θεοφ.Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, αναφερθείς στον βίο του Αγίου Φανουρίου και τα μαρτύρια των Αγίων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού εγένετο ευλογία αρτοκλασίας και φανουρόπιτας προς τιμήν του Αγίου.

Τέλος, προς τιμήν του Μητροπολίτου , του Θεοφ.Επισκόπου, του Ι.Κλήρου και των πιστών, παρετέθη υπό του Εφημερίου π.Σεργίου Γουρλά και του Εκκλ.Συμβουλίου, μικρά δεξίωσις.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε και συνεχάρη τον εφημέριο και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου, οι οποίοι επιμελήθηκαν της πανηγύρεως του Αγίου Φανουρίου.

Τις εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Φανουρίου τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Λερίων κ. Μιχαήλ Κόλιας, ο Έπαρχος κ. Ι.Θεμέλαρος, μέλη του Δ.Σ., πολλοί ομογενείς και απόδημοι, και πλήθος ευσεβών πιστών.

Επιμέλεια-φωτογραφία: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή του Αγίου Φανουρίου στη Λέρο»:

Φιλοξενία ΑμεΑ στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Θυρανοίξια Ναϋδρίου Αγίου Δημητρίου στη Λέρο
Η Εορτή του Αγίου Φανουρίου στη Λέσβο
Η Λήμνος αποχαιρετά τον Ποιμενάρχη της

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις