Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου στη Σύρο

Η Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου στη Σύρο

Η Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου στη Σύρο

Η Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου στη Σύρο

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Ερμούπολη, τελέσθηκε σήμερα το πρωί, επί τη εχθεσινή εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του και άγοντος τα Ονοματήριά του κ. Δωροθέου Β’, συνιερουργούντων αυτώ των Εφημερίων του Ναού, των Εφημερίων του Ι. Ναού Αναστάσεως και Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Μυκόνου, Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού και του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Τουρλιανής, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, ο οποίος διεκόμισε τεθησαυρισμένα σ’ αυτήν λείψανα των Αγίων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, προς ευλογια και επιστηριγμό του Σεβασμιωτάτου και των πιστών.

Παρέστησαν ο Επίσκοπος των ΡΚαθολικών Σύρου Σεβ. κ. Πέτρος, Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Πολύκαρπος Πολυχρονάκης, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης κ. Νικ. Λειβαδάρας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Μ. Δαδάος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ερμούπολης και Άνω Σύρου, η Πρόεδρος Εφετών Αιγαίου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου κ. Μιχ. Ζουλουφός, Εκπρόσωποι του Στρατού, του Ναυτικού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Χρ. Καφτηράνης, οι Πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων κ. Μ. Βουτσίνος και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Χάριτος, Εκπρόσωποι τοπικών φορέων και οργανώσεων, ο διατελέσας Βουλευτής κ. Ιω. Μανούσος, Εκπαιδευτικοί και αρκετοί πιστοί, που με προσοχή και τάξη προσήλθαν να ευχηθούν στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη.

Πρό του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ απευθυνόμενος προς τους παρόντες, τους τα πρώτα φέροντες και το λαό της Σύρου, αναφέρθηκε στον χθεσινό εορτασμό του Αγίου Δωροθέου στη γενέτειρά του Μύκονο και την Ιερά Μονή της μετανοίας του, την Παναγία Τουρλιανή, και, αφού ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Μονής, τον Ιερό Κλήρο και τον πιστό λαό της Μυκόνου, τόνισε ότι δεν θα μπορούσε να υπολειφθεί και η αγαπημένη του Σύρα, οι αγαπημένοι του, όπως είπε, Συριανοί και Συριανές, προκειμένου να τους εκφράσει τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για την αγάπη, τις ευχές τους και τη συνοδοιπορία και συμπαράστασή τους στο ευθυνοφόρο ποιμαντικό του έργο, διότι στα 44 χρόνια της ιερατικής πορείας του οι Συριανοί ουδέποτε τον παρεπίκραναν, αλλά πάντα τον ανακούφιζαν με το χαμόγελο τους και τη διάθεσή τους να του συγχωρούν όσα τυχόν-αναπόφευκτα- λάθη κάνει στην ευθυνοφόρο αποστολή του και στο διοικητικό έργο του.

Υπενθύμισε την μεγάλη ευθύνη του Επισκόπου στη διαποίμανση και την κατά Χριστόν οικοδομή του ποιμνίου του και τη σωτηρία των ψυχών!

Εξ αφορμής, μάλιστα, της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, περί της θεραπείας του τυφλού, επεσήμανε ότι πρώτιστο χρέος όλων είναι να γνωρίζουμε την Αλήθεια, η οποία είναι ο Χριστός, και προέτρεψε τους πιστούς να μάθουν αυτή την αλήθεια και να την μεταδώσουν στα παιδιά τους, ώστε να έχουν στη ζωή τους σύντροφο και οδηγό το Χριστό, που ποτέ δεν θα τους εγκαταλείψει ή θα τους διαψεύσει, αναγνωρίζοντας ότι και στο θέμα αυτό είναι μεγάλη η ευθύνη του Επισκόπου!

Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους και συνευχομένους, τους Εφημερίους του Μητροπολιτικού Ναού, για τον αρχοντικό προευπρεπισμό της εορτής, τους εκ Σύρου και Μυκόνου συνιερουργήσαντες Εφημερίους, τους Ιεροψάλτες, ευχήθηκε στον Εφημέριο του Αγίου Γεωργίου Αρχιμ. Δωρόθεο Γάγγο, ευχαριστώντας τον για την προς την Ιερά Μητρόπολη και τα Ιδρυματά της προσφορά του, και ευχήθηκε σε όλους «έτη Δωροθέεια»!

Στη συνέχεια και κατά τη διανομή του αντίδωρου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ εδέχθη τις ευχές των Αρχόντων και του πιστού Λαού.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου στη Σύρο»:

Εκοιμήθη ο ιερέας Θεόδωρος Μαρινόπουλος
Αγρυπνία Αγίας Καλλιόπης στα Τρίκαλα
Ταμασού Ησαΐας: Ευχή και ελπίδα μας να γίνει η αγιοκατάταξη του Αγίου Εθνομάρτυρος Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού
Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στα Τρίκαλα

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο