Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στα Τρίκαλα

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στα Τρίκαλα

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στα Τρίκαλα

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στα Τρίκαλα

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου 5 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, κατόπιν ευγενούς αδείας του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου. Ο κ. Νεκτάριος συλλειτούργησε μετά του πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Τρίκκης Αρχιμ. Αλεξίου Κανίνα. Στο τέλος της θείας λειτουργίας τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Δημητρίου Κολίτσα, ο οποίος ήταν πνευματικό τέκνο του Μητροπολίτου Κερκύρας.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Οικουμενίου Τρικάλων, στον οποίο ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος τέλεσε την ακολουθία των εγκαινίων. Ο κ. Νεκτάριος, σε σύντομη προσλαλιά του, ευχαρίστησε τον κ. Χρυσόστομο για την αγάπη, την ευγένεια και το χαμόγελο της καρδιάς του, που τον καθιστά ιδιαιτέρως οικείο. Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι στον επίγειο ναό είμαστε στον επουράνιο ναό, διότι ζούμε τα μυστήρια, ζούμε την αρχή και το τέλος της ζωής μας, είναι η πύλη του ουρανού. Ζούμε την χαρά της Αναστάσεως. Δεν υποκύπτουμε στους πειρασμούς των καιρών μας, στο έργο που πολλοί επιθυμούν να πραγματοποιήσουν, να αποκόψουν τον λαό του Θεού από την πίστη. Όμως ο ναός αποτελεί σημείο ζωής, ευωδίας, χάριτος του Αγίου Πνεύματος, με αποτέλεσμα οι ψυχές να ωφελούνται.

Ευχήθηκε, τέλος, στον οικείο Ποιμενάρχη να κάνει πάντοτε τέτοια έργα ζωής ιερής και πνευματικής και να συνεχίζει την παρακαταθήκη των μακαριστών προκατόχων του Διονυσίου, Σεραφείμ και Αλεξίου και μαζί με τον ιερό κλήρο και τον φιλόχριστο λαό να απολαμβάνουν την χάρη του Θεού και της πίστεως.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στα Τρίκαλα»:

Χειροτονίες Πρεσβυτέρου και Διακόνου και χειροθεσία Πνευματικού στο Σύδνεϋ
6 Ιουνίου: Κυριακή του τυφλού
Εορτή Οσίου Ιλαρίωνος του νέου Μονής Δαλμάτων
Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Βόλο
Η Εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο