Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης στη Μητρόπολη Χαλκίδος

Η Εορτή του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης στη Μητρόπολη Χαλκίδος

Η Εορτή του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης στη Μητρόπολη Χαλκίδος

Η Εορτή του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης στη Μητρόπολη Χαλκίδος

Το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Βασιλικού, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τον Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη-Προϊστάμενο της Ενορίας Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, οι Πρωτοπρεσβ. Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Σταμάτιος Μπασδέκης-Εφημέριος της Ενορίας Κοιμ. Θεοτόκου Βασιλικού, Κωνσταντίνος Λοβέρδος-Εφημέριος της εκεί Ενορίας και ο Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος, μαζί με πολλούς ευσεβείς ενορίτες, οι οποίοι προσήλθαν να τιμήσουν εορτίως τη μνήμη του Αγ. Νεομάρτυρος Τριανταφύλλου του εκ Ζαγοράς και του νέο Αγίου της Εκκλησίας μας, Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης, τον οποίο η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ενέταξε στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας στις 23 Ιουνίου 2020.

Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης κηρύσσοντας τον θείο λόγο, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της διατεταγμένης ευαγγελικής περικοπής (Ματθ. 15, 32-39) μεταφέροντας το νόημά της στο σήμερα, που οι άνθρωποι ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τα υλικά αγαθά, ενώ ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός λέγει να Τον εμπιστευτούμε και να αναθέσουμε τις μέριμνές μας σε Εκείνον, ο Οποίος και τα απαραίτητα υλικά αγαθά θα μας παρέχει και την σωτηρία και τον Παράδεισο, ως προνοητής της ζωής μας και ιατρός των ψυχών και των σωμάτων ημών.

Επιπλέον, με την ευκαιρία της μνήμης του Αγ. Τριανταφύλλου αναφέρθηκε στο όρο νεομάρτυρες, ενώ με την πρώτη εόρτιο μνήμη του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε εν συντομία τον βίο του και αφού επεσήμανε ότι ο Άγιο Καλλίνικος είναι άγιος των ημερών μας, τόνισε ότι θα πρέπει να τιμούμε τους Αγίου, αλλά κυρίως να τους μιμούμαστε, μη χάνοντας ποτέ τον στόχο μας, ως χριστιανοί, δηλαδή να γίνουμε άγιοι.

Φωτογραφία: Ελευθέριος Κοκκάλας

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης στη Μητρόπολη Χαλκίδος»:

Εορτή Αγίου Ματθίου του Αποστόλου
Εντός του Ναού η Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνος
Παράκληση στην Παναγία Γαλακτοκτισμένη Ρίζας Σητείας
Ιερά Σύνοδος: Οδηγίες για Λιτανείες χωρίς συνωστισμό
Εορτασμός του Αγίου Νικάνορος στην Καστοριά (ΦΩΤΟ)
Πανηγυρίζει η Μονή του Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο