Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή του Αγίου Μάρκου του Κωφού στη Χαλκίδα

Η Εορτή του Αγίου Μάρκου του Κωφού στη Χαλκίδα

Εορτή Αγίου Μάρκου του Κωφού στη Χαλκίδα
http://www.imchalkidos.gr/Uploads/ePost/Images/
IMX_agioy%20Markoy%20kwfoy_2.1.2020_001.JPG

Η Εορτή του Αγίου Μάρκου του Κωφού στη Χαλκίδα

Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020 ετελέσθη στη Χαλκίδα και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου η εορτή του Αγίου Μάρκου του Κωφού, με Θεία Λειτουργία την οποία προσέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συλλειτουργία Ιερέων της Πόλεως.

Όπως κάθε χρόνο, προσεκλήθησαν και οι κωφοί αδελφοί μας για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία αφού ο υπεύθυνος για τη διακονία τους Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως και Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, έκανε θεολογική διερμηνεία της Θείας Λειτουργίας στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, αφού αναφέρθηκε στη φυσιογνωμία του αγίου Μάρκου, τόνισε πως αν και προσονομάζεται «κωφός», ο υμνογράφος τον επαινεί ως έχοντα πάντοτε τεταμένα και ευήκοα πνευματικά αυτιά στη φωνή του Θεού, που τον προσκάλεσε στην σωτηρία. Συνέστησε, μάλιστα, σε όλους να πράττουν το ίδιο, δηλαδή να ακούν προσεκτικά και να αναζητούν συνεχώς το θέλημα του Θεού, αλλά και να κωφεύουν σε όποια φωνή τους απομακρύνει από αυτό.

Η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, εδώ και δεκαοκτώ χρόνια, με την πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου και την άμεση φροντίδα και ευθύνη του π. Ιωάννου Καραμούζη, ο οποίος είναι διδάκτωρ Θεολογίας με διατριβή σχετική με την ποιμαντική διακονία των κωφαλάλων, έχει αναπτύξει ποιμαντική δράση στον τομέα της κατήχησης των κωφών αδελφών μας, ενώ παράλληλα έχει ενεργοποιήσει πολλούς ακούοντες, μέσα από την λειτουργία Σχολής εκμάθησης Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, ώστε να έλθουν σε επαφή με την κουλτούρα και τη ζωή των κωφών αδελφών μας.

Μετά την Θεία Λειτουργία παρετέθη πρωϊνό στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή του Αγίου Μάρκου του Κωφού στη Χαλκίδα»:

Η Ακολουθία των Μεγάλων Βασιλικών Ωρών των Θεοφανείων στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Πρωτοχρονιάτικη πίτα στη Μητρόπολη Καρπενησίου
Εύρεση Τιμίων Λειψάνων Αγίου Μεγαλομάρτυρα Εφραίμ
Εορτή Προφήτη Μαλαχία
Αγρυπνία Θεοφανείων στα Τρίκαλα

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις