Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή του Αγίου Μηνά πολιούχου της Ελευθερούπολης

Η Εορτή του Αγίου Μηνά πολιούχου της Ελευθερούπολης

Η Εορτή του Αγίου Μηνά πολιούχου της Ελευθερούπολης

Η Εορτή του Αγίου Μηνά πολιούχου της Ελευθερούπολης

Με θρησκευτική κατάνυξη εορτάσθηκε και φέτος στην Ελευθερούπολη, ο Πολιούχος της πόλεως, Άγιος Μεγαλομάρτυς Μηνάς ο θαυματουργός. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ο υπόσκαπτος παλαιός Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, ο οποίος φυλάττει απότμημα εκ του Ιερού Λειψάνου και τη Θαυματουργή Εικόνα του Πολιούχου μας Αγίου Μηνά, στο κέντρο της πόλεως.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως ο οποίος και εκήρυξε τον Θείον Λόγον, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της πόλεως και τη παρουσία πιστών χριστιανών που προσήλθαν να ζητήσουν τη χάρη του Πολιούχου Αγίου.

Ακολούθως έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μηνά και των Ιερών Λειψάνων του εορταζομένου Αγίου και του Αγίου Νεκταρίου στην πόλη, με επικεφαλής του λαού σύσσωμες τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας και αφού ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος πάντας για την διεξαγωγή της Πανηγύρεως του Πολιούχου της πόλεως.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό των Ιερέων του Μητροπολιτικού Ναού. Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με λίγα λόγια στο ιστορικό του ναού.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή του Αγίου Μηνά πολιούχου της Ελευθερούπολης»:

Εορτή Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας
Αγρυπνία Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Νέα Ιωνία
Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός και ομολογητής
Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε στο Σχηματάρι

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο