Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Βιβλια » Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός και ομολογητής

Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός και ομολογητής

Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός και ομολογητής

Το βιβλίο «Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός και ομολογητής» περιγράφει έναν Άγιο Γέροντα, δια Χριστόν σαλό, που έζησε τον 20ο αιώνα ανάμεσα στο ποικιλοτρόπως δοκιμαζόμενο, κατά την κομουνιστική περίοδο, γεωργιανό έθνος. Μαζί με το βιβλίο μπορείτε να αποκτήσετε και τον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου Γαβριήλ του δια Χριστόν σαλού και Ομολογητού.

Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός και ομολογητής

Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός και ομολογητής

Το βιβλίο αυτό περιγράφει έναν Άγιο Γέροντα, δια Χριστόν σαλό, που έζησε τον 20ο αιώνα ανάμεσα στο ποικιλοτρόπως δοκιμαζόμενο, κατά την κομουνιστική περίοδο, γεωργιανό έθνος. Ο π. Γαβριήλ Ουργκεμπάτζε (1929-1995) ήταν ένας πραγματικός άνθρωπος του Θεού, που δαπάνησε όλες του τις δυνάμεις, σωματικές και πνευματικές, στην αγάπη του προς τον Θεό και τον άνθρωπο, δοξάζοντας την Ορθοδοξία.

Ο π. Γαβριήλ σήκωσε τον βαρύ σταυρό της σαλότητας, της τελειότερης μορφής αγιότητας, για να αφυπνίσει τον γεωργιανό λαό και να τον επαναφέρει στην ορθόδοξη πίστη, που τότε, υπό το άθεο κομουνιστικό καθεστώς, ήταν απαγορευμένη. Ξυπόλυτος και σαν ζητιάνος, υποκρινόμενος τον τρελό και τον μέθυσο, πήγαινε όπου είχε πολύ κόσμο και κήρυττε τον Χριστό. «Αλλιώτικα, δεν θα με άφηναν», σχολίαζε ο ίδιος πολύ αργότερα.

Σε τέτοια δυσχερέστατη για τους χριστιανούς περίοδο, ο π. Γαβριήλ δεν δίστασε, ούτε φοβήθηκε, αντιθέτως επιδίωκε να θυσιαστεί για τον Χριστό. Μάλιστα, την Πρωτομαγιά του 1965 έβαλε φωτιά στο δωδεκάμετρο πορτρέτο του Λένιν, το οποίο κρεμόταν στο κτίριο του ανωτάτου σοβιέτ στην Τιφλίδα.

«Με το λαδάκι από το ακοίμητο καντήλι του γίνονται αναρίθμητα θαύματα»

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός έζησε στην Ι.Μ. Σαμτάβρο στην πόλη Μτσχέτα, όπου βρίσκεται σήμερα ο τάφος του, κοντά στην Τιφλίδα, και με το λαδάκι που παίρνουν οι πιστοί από το ακοίμητο καντήλι του γίνονται αναρίθμητα θαύματα.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2012, σύμφωνα με απόφαση της Συνόδου της Αποστολικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας, ο αρχιμανδρίτης ανακηρύχθηκε άγιος. Ο όσιος Γαβριήλ, ο Ομολογητής και διά Χριστόν Σαλός, θα τιμάται πλέον στις 2 Νοεμβρίου, ημέρα της κοίμησής του.

Παρακλητικός Κανών Οσίου Γαβριήλ του δια Χριστόν σαλού

Παρακλητικός Κανών Οσίου Γαβριήλ του δια Χριστόν σαλού

Μαζί με το βιβλίο μπορείτε να αποκτήσετε και τον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου Γαβριήλ του δια Χριστόν σαλού και Ομολογητού.

Ο Ορθόδοξος Χριστιανός καθημερινά πρέπει να λέει την προσευχή του στον Θεό. Με την καθημερινή προσευχή η οικογένεια ειρηνεύει, τα παιδιά φωτίζονται, ο κόσμος γίνεται καλύτερος και έρχεται πιο κοντά στο Χριστό.

Η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Οσίου Γαβριήλ του δια Χριστόν σαλού στις 2 Νοεμβρίου.

Διαστάσεις Βιβλίου: 17 x 24 εκ
Διαστάσεις Παρακλητικού Κανόνα: 15 x 24 εκ

Για αγορά του Βιβλίου πατήστε παρακάτω:

Αγορα Βιβλιου

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο