Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Βιβλια » Θησαυρός Παρακλητικών Κανόνων

Θησαυρός Παρακλητικών Κανόνων

Θησαυρός Παρακλητικών Κανόνων

Θησαυρός Παρακλητικών Κανόνων

Μία μοναδική συλλογή Παρακλητικών Κανόνων που έλειπε μέχρι σήμερα από τις εκκλησιαστικές εκδόσεις, πολλοί από τους Παρακλητικούς Κανόνες είτε δημοσιεύονται για πρώτη φορά, και μάλιστα ολοκληρωμένοι, είτε είναι σπάνιοι και άγνωστοι. Ο Α´ τόμος περιλαμβάνει 24 Παρακλητικούς Κανόνες στην Αγία Τριάδα και στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Ο Β´ τόμος περιλαμβάνει 35 Παρακλητικούς Κανόνες στην Θεοτόκο. Ο Γ´ τόμος περιλαμβάνει 34 Παρακλήσεις σε διαφόρους λαοφιλείς αγίους, μάρτυρες, ιεράρχες, ομολογητές, οσίους.

Θησαυρός Παρακλητικών Κανόνων (μοναδική συλλογή)

Θησαυρός Παρακλητικών Κανόνων

Α´ τόμος Θησαυρός Παρακλητικών Κανόνων
Πρόκειται για 24 Παρακλητικούς Κανόνες στην Αγία Τριάδα και στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Περιέχονται Παρακλήσεις: στην Αγία Τριάδα (4 κανόνες), σε διάφορες δεσποτικές εορτές (2 Παρακλήσεις για την Μεταμόρφωση, 2 για τον τίμιο Σταυρό, 1 για την ανάσταση του Λαζάρου, 1 για τον πανάγιο Τάφο του Κυρίου, 3 για την Ανάσταση του Χριστού και το Πάσχα), καθώς και για διάφορες ανάγκες (2 παρακλήσεις για κάθε ασθένεια και νόσο, 2 για λοιμό και πανώλη, 1 για ανομβρία, 1 σε φόβο σεισμού, 1 για κάθε συμφορά και κίνδυνο, 4 κατανυκτικοί κανόνες για κάθε ικεσία).

Η παρούσα συλλογή διανθίζεται επίσης με ποικίλες και ωραιότατες ευχές, με περιεχόμενο ανάλογο προς το ειδικό θέμα κάθε Παρακλήσεως. Τέλος σε παράρτημα περιλαμβάνονται -επίσης για πρώτη φορά– περίπου 60 μεγαλυνάρια τριαδικά, αναστάσιμα, κατανυκτικά, σταυρώσιμα νεκρώσιμα και άλλα, καθώς και μία σειρά 100 μεγαλυναρίων που καλύπτουν κάθε δεσποτική εορτή του έτους. Τα μεγαλυνάρια αυτά είναι κατάλληλα για παρακλήσεις, λιτανείες, ιερές αγρυπνίες κλπ.

Θησαυρός Παρακλητικών Κανόνων

Β´ τόμος Θησαυρός Παρακλητικών Κανόνων

Περιλαμβάνει 35 Κανόνες στην Θεοτόκο. Περιέχονται οι εξής Παρακλήσεις της Θεοτόκου: Παράκλησις Μικρά και Μεγάλη, Παράκλησις στην Γοργοϋπήκοο, στην Προυσιώτισσα, στην Μυρτιδιώτισσα, στην Ελεούσα, στην Πορταΐτισσα (2 κανόνες), στην Γηροκομίτισσα, στην Ζωοδόχο Πηγή (2 κανόνες), στην Θεοτόκο Διώτισσα Κεφαλληνίας, στην Διασώζουσα Πάτμου, στην Κυκκώτισσα Κύπρου, στην Θεοτόκο Πλατυτέρα, στην Παναγία Θεομήτορα, στην Πανάχραντο, στην Οδηγήτρια, στην Παναγία Εικονίστρια, στην αγία Ζώνη (2 κανόνες), στο «Άξιον εστίν».

Υπάρχουν Παρακλητικοί και ικετευτικοί κανόνες για διάφορες ανάγκες: «Υπέρ υγείας νοσούντων» (2 κανόνες), «Για προστασία από εμπρησμούς», «Υπέρ ναυτιλλομένων και γαλήνης θαλάσσης», «Υπέρ αφέσεως αμαρτιών» (με ειδικές ευχές), «Σε περίοδο διωγμού κατά των Χριστιανών», «Κατά πασών των αιρέσεων», «Επί προσδοκία παντός πολέμου» (με ειδικές δεήσεις υπέρ ειρήνης και πάσης ανάγκης), «Ευχαριστήριος μετά την νόσον», «Ευχαριστήριος για απαλλαγή από πανώλη», «ο κατανυκτικός κανόνας του Αγίου Όρους στην υπεραγία Θεοτόκο», οι 3 αρχαίοι κανόνες του Ακαθίστου Ύμνου, και διάφοροι άλλοι κατανυκτικοί και υμνολογικοί κανόνες.

Σε παράρτημα περιλαμβάνονται πολλά μεγαλυνάρια, κατάλληλα για παρακλήσεις, λιτανείες, ιερές αγρυπνίες κλπ, για διάφορες θεομητορικές εικόνες, επίσης «μεγαλυνάρια της Θεοτόκου κατ᾿ αλφάβητον» (πλήρης συλλογή για όλα τα γράμματα του αλφαβήτου), και σειρά 155 μεγαλυναρίων για κάθε θεομητορική εορτή του έτους.

Θησαυρός Παρακλητικών Κανόνων

Γ´ τόμος Θησαυρός Παρακλητικών Κανόνων

Ο Γ´ τόμος περιλαμβάνει 34 Παρακλήσεις σε διαφόρους λαοφιλείς αγίους, μάρτυρες, ιεράρχες, ομολογητές, οσίους. Περιέχονται οι εξής Παρακλήσεις: στους Αρχαγγέλους (Μιχαήλ και Γαβριήλ), στον Άγγελο Φύλακα, στους Ασωμάτους και τους Αγίους Πάντες, στους επουρανίους Αγγέλους και εις τους αγίους Πάντες, στον Άγιο Αθανάσιο τον μέγα, στην Αγία Αικατερίνη, στον όσιο Αλέξιο, στους αγίους 12 Αναργύρους, στους αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό, στον όσιο Αντώνιο τον μέγα, στους 12 Αποστόλους, στην αγία Βαρβάρα, στον άγιο Βασίλειο τον μέγα, στον όσιο Γεράσιμο, στον άγιο Γεώργιο, στον άγιο Δημήτριο, στον άγιο Διονύσιο αρχιεπίσκοπο Αιγίνης και πολιούχο Ζακύνθου, στην αγία Ειρήνη, στον προφήτη Ηλία, στον Άγιο Θεόδωρο τον μεγαλομάρτυρα, στην ψηλάψηση του αναστάντος Κυρίου υπό του ενδόξου αποστόλου Θωμά, στον Άγιο Ιωάννη τον πρόδρομο, στον άγιο Ιωάννη τον Ρώσο, στην αγία Κυριακή, στην αγία Μαρίνα, στον Άγιο Μηνά τον μεγαλομάρτυρα, στις τρεις αγίες μάρτυρες Μηνοδώρα, Μητροδώρα και Νυμφοδώρα, στον άγιο Νεκτάριο εν Αιγίνη, στον άγιο Νικόλαο Μύρων της Λυκίας, στον άγιο Παντελεήμονα, στην αγία Παρασκευή, στον άγιο Σπυρίδων, στον άγιο Φανούριο, στον άγιον Χαραλάμπη τον ιερομάρτυρα.

Περιλαμβάνονται πολλά μεγαλυνάρια, κατάλληλα για παρακλήσεις, λιτανείες, ιερές αγρυπνίες κλπ, καθώς τροπάρια και ευχές στους Αγίους.

Διαστάσεις: 11 x 14,5 εκ

Για αγορά του Βιβλίου πατήστε παρακάτω:

Αγορα Βιβλιου

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο