Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αγίου Οικουμενίου στη Μητρόπολη Κισάμου

Εορτή Αγίου Οικουμενίου στη Μητρόπολη Κισάμου

Εορτή Αγίου Οικουμενίου στη Μητρόπολη Κισάμου

Εορτή Αγίου Οικουμενίου στη Μητρόπολη Κισάμου

Εν μέσω των δυσκολιών συμμετοχής του λαού του Θεού εις την λατρευτική ζωή της Εκκλησίας και εν αναμονή του ανοίγματος των Ναών, υπό την διαμορφωθείσα νέα πραγματικότητα και δεδομένα, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Οικουμενίου, Επισκόπου Τρίκκης, όπου εορτάζει και το παρεκκλήσιο που βρίσκεται στους αύλειους χώρους του Επισκοπείου και των Ιδρυμάτων της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος αφού μνημόνευσε εν ευγνωμοσύνη πολλή, τους προκατόχους του και ιδιαίτερα τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Ειρηναίο, σημείωσε: «Στο άπλετο φως της Ανεσπέρου χαράς και ζωής που χαρίζει η Ανάσταση του Χριστού υποχωρεί κάθε φόβος, αγωνία, αμφιβολία και αμφισβήτηση. Γι΄ αυτό λοιπόν ας μην αφήνουμε, αδελφοί, τον φόβο να εμφωλεύει στις ψυχές και τις καρδιές μας.

Εντός του μηνός Μαΐου και συγκεκριμένα από τις 17 και ανοίγουν και πάλι οι Ιερείς Ναοί μας εις την κοινή λατρεία και συμμετοχή. Τηρώντας τα αναγκαία μέτρα πρόληψης, που αφορούν το συχνωτισμό και όχι φυσικά την συμμετοχή μας εις το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, όπως κάποιοι εμμονικά υποστηρίζουν, καλούμεθα όλοι μας, όσοι από εμάς νιώθουμε την εσωτερική αυτή ανάγκη συμμετοχής εις την λατρευτική και λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας, όπως επανεύρουμε ότι στερηθήκαμε και μας έλειψε την περίοδο αυτή», κατέληξε ο Επίσκοπος μας.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίου Οικουμενίου στη Μητρόπολη Κισάμου»:

Η Νέα Κίος τίμησε την Αγία Ειρήνη
Εορτή Αγίου Εφραίμ του Μεγαλομάρτυρα και θαυματουργού
Εορτή Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος
Εορτή Αγίου Ιωσήφ του από Αριμαθαίας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Πανήγυρις Αγίου Εφραίμ κεκλεισμένων των θυρών στη Λαμία

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο