Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή του νέου καθολικού Αγίων Μυροφόρων στη Μονή Κρεμαστών

Εορτή του νέου καθολικού Αγίων Μυροφόρων στη Μονή Κρεμαστών

Εορτή του νέου καθολικού Αγίων Μυροφόρων στη Μονή Κρεμαστών

Εορτή του νέου καθολικού Αγίων Μυροφόρων στη Μονή Κρεμαστών

Χωρίς την προσέλευση πιστών, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά με κατάνυξη και κατά την δέουσα μοναστηριακή τάξη εορτάσθηκε φέτος η μνήμη των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών. Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών ετίθεντο προς προσκύνηση μέρος των Τιμίων Λειψάνων των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών.

Το εσπέρας του Σαββάτου 2 Μαΐου τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις αρετές και τα χαρίσματα των Μυροφόρων που πίστεψαν και αγάπησαν καθ’ ολοκληρίαν τον Χριστό και τόλμησαν χωρίς φόβο και δισταγμό να προσέλθουν στον Τάφο του Χριστού. Ανεφέρθη δε και στην ζωή των δύο ανδρών που παρίσταντο δίπλα στις Μυροφόρες· τον Άγιο Ιωσήφ εξ Αριμαθαίας, τον ευσχήμονα βουλευτή ο οποίος παρουσιάσθηκε χωρίς φόβο ενώπιον του Πιλάτου από τον οποίο ζήτησε με τόλμη να κηδέψει το Σώμα του Ιησού, αλλά και τον Νικόδημο, τον νυκτερινό μαθητή, που μαζί με τον Ιωσήφ κατέβασε το Σώμα του Κυρίου από τον Σταυρό, Το περιέβαλε με την σινδόνη, έρρανε με εκλεκτά αρώματα και Το τοποθέτησε στο καινό λαξευτό μνημείο.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η αγάπη και η πίστη στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό να πλουτίζει τις καρδιές και να κατευθύνει τα διαβήματά μας έτσι ώστε σε αυτή την διαφορετική εποχή, της πανδημίας, να κηρύττουμε και να ομολογούμε Χριστόν Εσταυρωμένον και εκ νεκρών Αναστάντα.

Την Κυριακή των Μυροφόρων 3 Μαΐου τελέσθηκε στον ως άνω Ιερό Ναό ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

«Τιμούμε σήμερα τις Γυναίκες εκείνες που ήταν παρούσες στις δύο κορυφαίες στιγμές για την σωτηριώδη πορεία του ανθρωπίνου γένους, στα δύο κορυφαία γεγονότα της Θείας Οικονομίας, την Αποκαθήλωση και την Θεόσωμο Ταφή του Κυρίου μας», ανέφερε στο κήρυγμά του ο σεβαστός Ποιμενάρχης και εξήρε το έργο της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής, γερόντισσας Χρυσοστομίας και της συνοδείας της. «Είστε και εσείς της Αναστάσεως θυγατέρες διότι παραλάβατε ένα γκρεμισμένο και διαλυμένο μοναστήρι, αναλάβατε να το αναστήσετε και τα καταφέρατε. Έτσι αναστήσατε και τις ψυχές σας, αλλά και τις ψυχές όλων των ανθρώπων που προσέφεραν σε αυτό τον ευλογημένο τόπο. Είναι μεγάλη ευλογία για το ευσεβές ποίμνιο της Μητροπόλεώς μας η ύπαρξη ενός τέτοιου μοναστηριού που λειτουργεί με ακατάπαυστη προσευχή», είπε ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τις αδελφές και τους ευχήθηκε υγεία και δύναμη ώστε να συνεχίζουν τον πνευματικό τους αγώνα και το έργο επ’ αγαθώ και επ’ ωφελεία των προσκυνητών.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος προχείρισε τους Αιδεσ. Πρωτ. Θεμιστοκλή Ματθαιάκη και Οσιολ. Ιερομ. Ευγένιο Καρακωνσταντάκη εις το αξίωμα του πνευματικού. «Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε ότι όλα τα Μυστήρια μέσα στην Εκκλησία τα επιτελεί ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και ο πνευματικός απλώς δανείζει το χέρι και το στόμα του. Γι’ αυτό θα πρέπει να καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια να οδηγείτε όλους τους ανθρώπους στον Χριστό», συμβούλευσε ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε η ζωή τους να διακρίνεται από την αρετή και την τόλμη των Μυροφόρων Γυναικών.

Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Πατέρων και αδελφών της Ιεράς Μονής.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή του νέου καθολικού Αγίων Μυροφόρων στη Μονή Κρεμαστών»:

Εορτή Αγίου Οικουμενίου στη Μητρόπολη Κισάμου
Η Νέα Κίος τίμησε την Αγία Ειρήνη
Εορτή Αγίου Εφραίμ του Μεγαλομάρτυρα και θαυματουργού
Εορτή Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος
Εορτή Αγίου Ιωσήφ του από Αριμαθαίας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο