Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αγίου Παϊσίου στην κατασκήνωση της Μητροπόλεως Νεαπόλεως

Εορτή Αγίου Παϊσίου στην κατασκήνωση της Μητροπόλεως Νεαπόλεως

Εορτή Αγίου Παϊσίου στην κατασκήνωση της Μητροπόλεως Νεαπόλεως

Εορτή Αγίου Παϊσίου στην κατασκήνωση της Μητροπόλεως Νεαπόλεως

Στην κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως στο θαλασσολουσμένο Ποσείδι βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, για να προστεί της Ιεράς Πανηγύρεως προς τιμήν του λαοφιλούς Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, Ναΰδριο του οποίου κοσμεί το χώρο της κατασκήνωσης. Το Ναΰδριο αποτελεί δωρεά του κυρίου Κωνσταντίνου Αναγνωστάκη.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε, το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020, στον Πανηγυρικό Εσπερινό πλαισιούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π.Παντελεήμονα Αναστασιάδη, τον τελούντα χρέη τελετάρχη, τον π.Βασίλειο Βύρλιο και τον αρχιδιάκονο π.Γεώργιο Πολυχρονιάδη.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, στον οποίο, αξίζει να σημειωθεί, προσήλθαν γείτονες παραθεριστές και «φίλοι του Οσίου Παϊσίου», ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας τιμώντας την προσφορά του κυρίου Αναγνωστάκη τού επέδωσε το χρυσό Σταυρό του Γέροντος Διονυσίου.

Την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με κατάνυξη, ενώ ο θαλασσινός φλοίσβος κρατούσε το ίσο στις ιερές ψαλμωδίες που ανέπεμπαν καλλίφωνοι ψάλτες προεστώτος του π.Νικολάου. Ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε συμπροσευχόμενος και ευλογών.

Ο π.Βασίλειος Βύρλιος, αφού ανέφερε με τρόπο γλαφυρό προσωπικά βιώματα από τις επικοινωνίες του με τον Άγιο Παΐσιο, υπογράμμισε με έμφαση ότι «ο Θεός δεν προσεγγίζεται και δεν κατακτάται με τη γνώση, αλλά με την καθαρή καρδιά».

Ο Σεβασμιώτατος, ως επιστέγασμα, πρόσθεσε ότι η σημερινή Θεία Λειτουργία, συν τοις άλλοις, εκπληρώνει τάμα ευγνωμοσύνης: ο αγιορείτης Άγιος πέρσι τέτοιον καιρό, όταν η Χαλκιδική πλήττονταν από μια φοβερή θεομηνία, με τρόπο θαυμαστό σκέπασε και περιφρούρησε τις μικρές κατασκηνώτριες που φιλοξενούνταν εκείνο το διάστημα στην κατασκήνωση. Ζήσαμε πολύ δυνατά την παρουσία του Αγίου και λάβαμε προσωπική πείρα της αγάπης του για τα παιδιά».

Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα για τους συμμετέχοντες στην Ιερά Πανήγυρη.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίου Παϊσίου στην κατασκήνωση της Μητροπόλεως Νεαπόλεως»:

Εορτή Αγίας Ευφημίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (ΦΩΤΟ)
Η Νέα Κίος τιμά την Παναγία την Τριχερούσα (ΦΩΤΟ)
Αγρυπνία Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στη Μονή Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι
Νέας Ιωνίας Γαβριήλ: Η Πόλις εάλω;
Εορτή Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις