Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αγίου Σωφρονίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων στη Μητρόπολη Κορίνθου

Εορτή Αγίου Σωφρονίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων στη Μητρόπολη Κορίνθου

Εορτή Αγίου Σωφρονίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων στη Μητρόπολη Κορίνθου

Εορτή Αγίου Σωφρονίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων στη Μητρόπολη Κορίνθου

Την Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος σήμερα Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020, στην Ι. Μονή της Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου, όπου φυλάσσεται η τιμία Κάρα του Αγίου Σωφρονίου, Πατριάρχου Ιεροσολύμων. Τον σεπτό Ποιμενάρχη πλαισίωσαν ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης και οι Διάκονοι π. Δαμασκηνός Γεννηματάς και π. Δημήτριος Μπαλλάς.

Στην Θ. Λειτουργία παρέστη η Αδελφότητα της Ι. Μονής και πιστοί προς τους οποίους ο σεπτός Ποιμενάρχης απηύθηνε πνευματικούς λόγους αναφερόμενος στον εορταζόμενο Άγιο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο φλέγον θέμα των ημερών μας, τον «κορονοϊό» και τις επιπτώσεις που τάχα μπορεί να έχει η Θ. Κοινωνία στην εξάπλωσή του. Επεσήμανε το γεγονός ότι, οι Χριστιανοί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Θ. Κοινωνία είναι το αντίδοτο του «μη αποθανείν» και εφόδιο «Ζωής Αιωνίου» και ως εκ τούτου οφείλουμε, αν επιθυμούμε να ενωθούμε με τον Σωτήρα και Λυτρωτή του κόσμου, να κοινωνούμε των Αχράντων Μυστηρίων, χωρίς να φοβόμαστε τίποτα καθώς, όλοι όσοι κοινωνούν είναι Θεοφόροι και Χριστοφόροι. Ολοκληρώνοντας, υπενθύμισε στους πιστούς ότι η Εκκλησία μας διαχρονικά έχει αντιμετωπίσει αντίστοιχες καταστάσεις με λοιμώδη νοσήματα και ουδέποτε κάποιος από τους Ιερείς που είτε περιέθαλπε τους ασθενείς, είτε τους κοινωνούσε και στην συνέχεια κατέλυε την Θ. Κοινωνία νόσησε.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος προέτρεψε την Ι. Αδελφότητα και τους πιστούς να αγωνιστούν με την προσευχή ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να εορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου, ενώ ευχήθηκε στην Γερόντισσα Ευπραξία, στην Ι. Αδελφότητα και στους ευσεβείς Χριστιανούς, καλό υπόλοιπο Αγίας Τεσσαρακοστής!

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίου Σωφρονίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων στη Μητρόπολη Κορίνθου»:

Η Άρτα υποκλίθηκε στην Βασίλισσα και Πολιούχο της
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τον κορωνοϊό
ΔΙΣ: Κανονικά η λειτουργία των Ιερών Ναών, τέλος τα κατηχητικά
Διακοπή μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο