Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Προσευχη » Διαφορες Προσευχες » Παρακλήσεις της καρδιάς

Παρακλήσεις της καρδιάς

Παρακλήσεις της καρδιάς

Παρακλήσεις της καρδιάς

Μικρές Παρακλήσεις της καρδιάς για τις ώρες που ζητούμε το έλεος και την βοήθεια του Θεού του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού

Μας κύκλωσε φοβερή άβυσσος χαμού και δεν υπάρχει κανείς να μας γλυτώσει. Είμαστε σαν πρόβατα που τα οδηγούν για σφαγή. Σώσε τον λαό Σου, Θεέ μας, γιατί Σύ είσαι η δύναμη των αδυνάτων και ασθενικών και η αποκατάσταση.

Βλέποντας τη θάλασσα του βίου να φουσκώνει και ν’ αγριεύει με την τρικυμία των πειρασμών, έρχομαι στο ήσυχο λιμάνι Σου και σε παρακαλώ: Γλύτωσε με απ’ την καταστροφή, πολυέλεε.

Κυκλωμένος απ’ την μαύρη άβυσσο των αμαρτιών μου, επικαλούμαι την ανεξιχνίαστη άβυσσο της ευσπλαγχνίας Σου, Κύριε, και σε παρακαλώ: Βγάλε με από την άβυσσο της καταστροφής.

Γιατί με απώθησες από το πρόσωπό Σου, που είναι άδυτο φως, και με σκέπασε το σκοτάδι τον ταλαίπωρο; για τις αμαρτίες μου. Σε παρακαλώ, κάνε να επιστρέψω και κατεύθυνε με προς το φως των εντολών Σου.

Λυπήσου με, Σωτήρα μου, γιατί είναι πολλές οι ανομίες μου, και βγάλε με, σε παρακαλώ, απ’ το βυθό του κακού. Σε σένα έκραξα, άκουσέ με, Θεέ της σωτηρίας μου.

Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα:
Κύριε φώτισε την ψυχή μου
Προσευχή στον Κύριο – Η καρδιά σου, Θεέ μου!
Εικόνες μέσα στο Ναό

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Μοναστηριακά Προϊόντα

Προσθέστε Σχόλιο