Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αγίου Βασιλείου και Πρωτοχρονιά στη Χαλκίδα

Εορτή Αγίου Βασιλείου και Πρωτοχρονιά στη Χαλκίδα

Εορτή Αγίου Βασιλείου και Πρωτοχρονιά στη Χαλκίδα
Εορτή Αγίου Βασιλείου και Πρωτοχρονιά στη Χαλκίδα
http://www.imchalkidos.gr/Uploads/ePost/Images/IMX_Protoxronia_2019_011.JPG

Εορτή Αγίου Βασιλείου και Πρωτοχρονιά στη Χαλκίδα

Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019, κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προέστη στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, η οποία ετελέσθη στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών, κατά την οποία έψαλλαν οι Χοροί των Ιεροψαλτών του Μητροπολιτικού Ι. Ναού, υπό την διεύθυνση των κ. Γεωργίου Καραγκούνη και κ. Ιωάννου Δέδε.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία ετελέσθη και η Πανηγυρική Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου Έτους, στην οποία παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, πλαισιωμένοι από συνεργάτες τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, Υποστράτηγος κ. Ιωάννης Σουρβάς, οι Πρόεδροι του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γεώργιος Χαλιώτης και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ευβοίας κ. Παρασκευή Αγιοστρατίτη, ο Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως κ. Άγγελος Πνευματικός και άλλοι εκπρόσωποι του Αστυνομικού, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, του Τεχνικού Επιμελητηρίου, της Ισραηλιτικής Κοινότητος Χαλκίδος και των λοιπών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και Συλλόγων.

Πριν την Απόλυση της Δοξολογίας, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και αμέσως μετά ευλόγησε και την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως, ευχόμενος σε όλους εόρτια. Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Δημαρχείο Χαλκίδος, όπου ευχήθηκε στον Δήμαρχο κ. Χρήστο Παγώνη και τους συνεργάτες του και όσους παρευρίσκονταν εκεί.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίου Βασιλείου και Πρωτοχρονιά στη Χαλκίδα»:

Η Περιτομή του Κυρίου στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Δοξολογία για το νέο έτος στη Βέροια (ΦΩΤΟ)
Πρώτη του νέου έτους στην Μητρόπολη Άρτης
Δοξολογία για τη νέα χρονιά στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών
Εορτή Αγίου Βασιλείου στο Άργος (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
googleplus instagram

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο